«Κάποτε στο Χόλιγουντ»: Όσα γνωρίζουμε για το νέο έπος του Ταραντίνο

Με το σταγονόμετρο αποκαλύπτεται η ταυτότητα της πολυαναμενόμενης ταινίας με φόντο το Χόλιγουντ στο τέλος των ‘60s, με τους Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο να πρωταγωνιστούν. 

«Κάποτε στο Χόλιγουντ»: Όσα γνωρίζουμε για το νέο έπος του Ταραντίνο

Πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας και πολυαναμενόμενης – λόγω θέματος, καστ και φυσικά δημιουργού – του Κουέντιν Ταραντίνο με τίτλο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» με το «ονειρικό» ντουέτο πρωταγωνιστών Μπραντ Πιτ – Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Το «κάποτε» αναφέρεται στα τέλη της δεκαετίας του '60 όταν το σύστημα των παραδοσιακών κινηματογραφικών στούντιο έπνεε τα λοίσθια και ήδη είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι «επαναστάτες» του Χόλιγουντ που θα δέσποζαν στην κινηματογραφική παραγωγή της επόμενης δεκαετίας.

Συγχρόνως, το Λος Άντζελες είχε εξελιχθεί σε κέντρο χιπισμού, αντικουλτούρας και ηδονιστικής παρακμής. Το πάρτι όμως έλαβε τραγικό και συμβολικό τέλος με την τελετουργική σφαγή της Σάρον Τέιτ (μεταξύ άλλων), συζύγου του Ρομάν Πολάνσκι, στην πολυτελή κατοικία του ζεύγους βόρεια του Μπέβερλι Χιλς, από την «οικογένεια» του Τσαρλς Μάνσον τον Αύγουστο του 1969.

Το φιλμ του Ταραντίνο έχει αναφερθεί με την κωδική ονομασία «Η ταινία του Μάνσον» και πράγματι εμφανίζεται ο χαρακτήρας του Μάνσον στην πλοκή, είναι όμως περιφερειακός σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν διαρρεύσει. Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε «το να αναφέρεσαι στο έργο ως 'η ταινία του Μάνσον' είναι σα να αποκαλείς το 'Inglorious Bastards', 'η ταινία του Χίτλερ' παρότι ο Ναζί δικτάτορας εμφανίζεται σε καναδυό σκηνές μόνο».

Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Ρικ Ντάλτον (Ντι Κάπριο), πρώην σταρ τηλεοπτικών γουέστερν και ο Κλιφ Μπουθ, ο στάντμαν που τον ντουμπλάρει στις επικίνδυνες σκηνές. Αμφότεροι ζορίζονται να τα βγάλουν πέρα σ' ένα Χόλιγουντ που δεν αναγνωρίζουν πια, ο Ντάλτον όμως αποκτά ξαφνικά μια διάσημη γειτόνισσα: την Σάρον Τέιτ.

Αμφότεροι ζορίζονται να τα βγάλουν πέρα σ' ένα Χόλιγουντ που δεν αναγνωρίζουν πια, ο Ντάλτον όμως αποκτά ξαφνικά μια διάσημη γειτόνισσα: την Σάρον Τέιτ.

Η Μάργκοτ Ρόμπι ως Σάρον Τέιτ σε φωτογραφία από τα γυρίσματα που ανέβασε η ίδια στο Instagram

Ο ίδιος ο Ταραντίνο – βαθύς και «άρρωστος» γνώστης της ιστορίας του σινεμά αλλά και του Λος Άντζελες – έχει δηλώσει σχετικά με την ταινία, στην οποία αναφέρθηκε ως την πιο κοντινή στο "Pulp Fiction" απ' όσες έκανε μετέπειτα: «Πέντε χρόνια δούλεψα αυτό το σενάριο που τοποθετείται στο Λος Άντζελες όπου έχω ζήσει όλη μου τη ζωή σχεδόν, πριν ακόμα κι από το 1969, που ήμουν επτά χρονών. Είμαι συγκινημένος που μου δίνεται η δυνατότητα να αφηγηθώ την ιστορία ενός Λος Άντζελες και ενός Χόλιγουντ που δεν υπάρχουν πια».

«Ντόπιος» - εκ γενετής μάλιστα - είναι και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος δήλωσε ότι το σενάριο είναι ότι πιο αυθεντικά συναρπαστικό έχει διαβάσει, ενώ όσον αφορά στον τόνο και το ύφος της ταινίας, ο διευθυντής φωτογραφίας Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον είπε ότι ακροβατούν «ανάμεσα στο χιουμοριστικό, το σοβαρό, το παιγνιώδες, το μακάβριο», κα΄τι που θα μπορούσε βέβαια να ισχύει για όλα τα φιλμ του Ταραντίνο.

Εκτός από τους δύο σούπερ σταρ, στο καστ περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων, η Μάργκοτ Ρόμπι (στο ρόλο της Σάρον Τέιτ), ο Μπρους Ντερν, ο Αλ Πατσίνο, η Ντακότα Φάνινγκ και ο Εμίλ Χιρς. Αρχικά η ταινία είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 9 Αυγούστου του 2019 – την 50η επέτειο δηλαδή της σφαγής της Τέιτ και των προσκεκλημένων της από τη συμμορία του Μάνσον – αλλά τελικά η ημερομηνία μετακινήθηκε ελαφρώς και η πρεμιέρα αναμένεται λίγες μέρες πριν, στις 26 Ιουλίου της προσεχούς χρονιάς

ΠΗΓΗ: LIFO.GR