Οι «Ευτυχισμένοι πρίγκιπες» του Σωτήρη Καραμεσίνη στον «Δαναό»

Ένα βιωματικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή στη φαβέλα, το σκοτεινό και φωτεινό πάθος της βραζιλιάνικης πραγματικότητας.

Οι «Ευτυχισμένοι πρίγκιπες» του Σωτήρη Καραμεσίνη στον «Δαναό»

Η ταινία «Ευτυχισμένοι πρίγκιπες» καταγράφει την αληθινή ιστορία μιας παιδικής θεατρικής ομάδας και του σκηνοθέτη Σωτήρη Καραμεσίνη που μαζί με την ομάδα του, τα μυούν και τα καθοδηγούν στην θεατρική δημιουργία.

Ο Σωτήρης Καραμεσίνης έζησε για 9 χρόνια στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκεί δίδαξε και σκηνοθέτησε θέατρο και κυρίως αρχαία τραγωδία, αλλά ανάμεσα σε όλα αυτά ανέλαβε και ένα πιο δύσκολο εγχείρημα.

Μαζί με την ομάδα του, “Musa cia teatral” που αποτελείται από πρώην μαθητές και νυν ηθοποιούς του, ξεκίνησαν το 2014 με εθελοντική εργασία να πραγματώσουν ένα όνειρο, την δημιουργία μιας σχολής θεάτρου για δεκάδες παιδιά και εφήβους, μέσα στο σχολείο Solar Meninos de Luz της φαβέλας Pavão-Pavâozinho Cantagalo.

*Η ταινία θα προβληθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (1/12-2/12) στον κινηματογράφο Δαναό στις 16:00.

Οι «Ευτυχισμένοι Πρίγκιπες» είναι το πρώτο κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ του Πάνου Δεληγιάννη και απορρέει από τους προσωπικούς δεσμούς του με την Βραζιλία, το Ρίο ντε Τζανέιρο, τον κόσμο της φαβέλας, το σκοτεινό και φωτεινό πάθος της βραζιλιάνικης πραγματικότητας. Σε παραγωγή του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.