BAFTA 2024: Το «Poor Things» 11 υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία BAFTA με το «Οπενχάιμερ» να κερδίζει τις περισσότερες

BAFTA 2024: Το «Poor Things» 11 υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων BAFTA με την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Οπενχάιμερ» να κερδίζει τις περισσότερες, 13 στον αριθμό, ανάμεσά τους και εκείνες για την Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ταινία του σκηνοθέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο από άποψη εισιτηρίων.

Όμως το έτερο ήμισυ του καλοκαιρινού φαινομένου «Barbenheimer», η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, φαίνεται πως σνομπαρίστηκε από τις περισσότερες κατηγορίες, κερδίζοντας μόνο πέντε υποψηφιότητες (όσες και το «Saltburn» της Εμεραλντ Φενέλ), μένοντας εκτός από τις κατηγορίες για την Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία.

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου έφτασε δεύτερο σε υποψηφιότητες, με 11 συνολικά, κερδίζοντας και από μια για Καλύτερη Βρετανική Ταινία και Καλύτερη Ταινία, αλλά αφήνοντας τον Λάνθιμο εκτός από την σκηνοθεσία. Ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος είναι όμως υποψήφιος αφού συμμετέχει στην παραγωγή της ταινίας. Υποψήφιος είναι και ο Γιώργος Μαυροψαρίδης στην κατηγορία του μοντάζ.

Και μιας και μιλάμε για την παρουσία της Ελλάδας στα BAFTA, η ταινία «How to Have Sex» ελληνικής συμπαραγωγής, έχει τέσσερις υποψηφιότητες με τον Κωνσταντίνο Κοντοβράκη της Heretic να είναι υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

Κατά τα άλλα, τα «Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» και «Ζώνη Ενδιαφέροντος» έλαβαν εννέα υποψηφιότητες η κάθεμιά τους, με την πρωταγωνίστρια Σάντρα Ούλερ να έχει δυο υποψηφιότητες, μια για Β’ Γυναικείο Ρόλο για την ταινία του Γκλέιζερ και μια για Α’ Γυναικείο Ρόλο για την «Ανατομία Μιας Πτώσης». Τα «Παιδιά του Χειμώνα» και «Maestro» έχουν επίσης επτά υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας, ενώ το «Άγνωστοι Μεταξύ Μας» απέσπασε έξι, μεταξύ των οποίων για τους Κλερ Φόι και Πολ Μεσκάλ για τις ερμηνείες τους.

Η τελετή απονομής των βραβείων BAFTA 2024 θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 18 Φεβρουαρίου με παρουσιαστή τον Ντέιβιντ Τέναντ. Διαβάστε παρακάτω την λίστα με τις υποψηφιότητες.

Πηγή: flix.gr