Οι ταινίες της εβδομάδας: Από 1η Ιανουαρίου κανονικά στους κινηματογράφους το «Poor Things» (vids)

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου και ο «Άγραφος Νόμος» με τον Λίαμ Νίσον κυκλοφορούν στους κινηματογράφους

Οι ταινίες της εβδομάδας: Από 1η Ιανουαρίου κανονικά στους κινηματογράφους το «Poor Things» (vids)

Ο νέος αριστουργηματικός Λάνθιμος, ο Λίαμ Νίσον και ο Ένιο Μορικόνε στις μαρκίζες των κινηματογράφων αυτήν την εβδομάδα.

Poor Things

Χρυσός Λέοντας και επτά υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες για τη λανθιμική διασκευή των "Χαμένων Κορμιών" (Άλισντερ Γκρέι). Στη Γλασκόβη της βικτωριανής περιόδου, μια γυναίκα αυτοκτονεί, για να βρει τον εαυτό της ξανά ζωντανό, χάρη σε έναν ιδιότροπο γιατρό, ο οποίος την επαναφέρει. Ωστόσο πλέον δεν θυμάται το παραμικρό, έτσι ο επιστήμονας τη θέτει υπό την προστασία του, αγνοώντας πως εμπόδιο στα σχέδιά του πρόκειται να μπουν ο νεαρός βοηθός του, ένας ερωτύλος δικηγόρος, αλλά και η βούληση της ίδιας της Μπέλα.

Οι κανονικές προβολές του "Poor Things" ξεκινούν από 1η Ιανουαρίου.

«Poor Things»: Το πικ της κινηματογραφικής καριέρας του Γιώργου Λάνθιμου!

Άγραφος Νόμος

Λίαμ Νίσον εναντίον IRA. Κατά τη διάρκεια των "Ταραχών", σε ένα απομονωμένο ιρλανδικό χωριό, ένας πληρωμένος εκτελεστής επιχειρεί να λυτρωθεί από τις αμαρτίες του, κυνηγώντας μαχητές του IRA.

Ennio - The Maestro

Ντοκιμαντέρ για τον αμίμητο Ένιο Μορικόνε. Η ζωή και το έργο του Ένιο Μορικόνε, του σπουδαιότερου συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, μέσα από τα λόγια του ίδιου και των συνεργατών του.

Μυστήριο στη Φάρμα των Ζώων

Animation μυστηρίου με τετράποδους ήρωες. Όταν τα ζώα που συμβιώνουν σε μια φάρμα συνειδητοποιούν ότι το έδαφος δεν είναι πλέον καλλιεργήσιμο, αποφασίζουν να δοκιμάσουν έναν "σούπερ σπόρο", ο οποίος ίσως τους λύσει τα χέρια. Τότε, όμως, κάποιος κλέβει την εφεύρεσή τους και πλέον καλούνται να εντοπίσουν τον μυστηριώδη δράστη για να σωθούν.

Πηγή: athinorama.gr