Οι ταινίες της εβδομάδας: The Marvels, Στη Φωτιά και The Royal Hotel στους κινηματογράφους (vids)

Ποιες ταινίες βγαίνουν σήμερα στους κινηματογράφους.

Οι ταινίες της εβδομάδας: The Marvels, Στη Φωτιά και The Royal Hotel στους κινηματογράφους (vids)

Η νέα ταινία της Marvel, ένα κομψό arthouse φιλμ και ένα δημοφιλές χιπ χοπ ντοκιμαντέρ μεταξύ των τίτλων που κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

The Marvels

Για πρώτη φορά τρεις υπερηρωίδες στην ίδια περιπέτεια. Οι περιπέτειες της Κάρολ Ντάνβερς (Μπρι Λάρσον), δηλαδή της Captain Marvel, συνεχίζονται στο φιλόδοξο σίκουελ του "Captain Marvel" όπου ενώνονται τα σύμπαντα των σειρών "WandaVision" και "Ms. Marvel", καθώς οι υπερηρωίδες που εμφανίζονται στα τρία έργα τώρα συμπρωταγωνιστούν. Πιο συγκεκριμένα, η Captain Marvel θα πρέπει να συμμαχήσει με την Captain Monica Rambeau (Τεϊνόα Πάρις) αλλά και τη Ms. Marvel (Ιμάν Βελάνι), όταν εντελώς ανεξήγητα αρχίζουν να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους και να τηλεμεταφέρονται σε διαφορετικούς κόσμους. Σημειώστε δε πως επιστρέφει στο ρόλο του Νικ Φιούρι ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Στη Φωτιά

Βραβείο σκηνοθεσίας (Τραν Αν Χουνγκ) στις Κάννες για arthouse φιλμ εποχής με τη Ζιλιέτ Μπινός. Καθώς εξερευνάται η μεταφυσική σύνδεση της απόλαυσης του φαγητού με την ερωτική επιθυμία, ξεδιπλώνεται η σχέση ενός γαιοκτήμονα και λάτρη του καλού φαγητού με τη φανταστική μαγείρισσά του. Η ταινία αποτελεί την επίσημη πρόταση της Γαλλίας στα Όσκαρ.

The Royal Hotel

Αντισεξιστικό θρίλερ στην έρημο της Αυστραλίας από την Κίτι Γκριν ("The Assistant"). Δύο φίλες πιάνουν προσωρινή εργασία σε ένα μπαρ στη μέση του πουθενά, φιλοδοξώντας μέσω της περιστασιακής δουλειάς να χρηματοδοτήσουν τις διακοπές τους σε ένα μέρος που διαφορετικά δε θα έβλεπαν ποτέ. Ωστόσο, έρχονται αντιμέτωπες με μια παράξενη φιλοξενία τόσο από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού όσο και από τους θαμώνες, οι οποίοι δεν αργούν να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την προσοχή των γυναικών.

Arte Povera

Ντοκιμαντέρ γύρω από τη δημιουργία του ομώνυμου άλμπουμ του Beats Pliz. Η σύλληψη και ηχογράφηση του άλμπουμ Arte Povera από τον Φώτη Γεωργιάδη, aka Beats Pliz, το οποίο προσπαθεί να συνδυάσει κλασική μουσική και ραπ.

Μια Μητέρα Εκδικείται

Δράμα μυστηρίου με τις Χίλαρι Σουάνκ και Ολίβια Κουκ. Ο μυστηριώδης θάνατος του γιου της με τον οποίο είχαν αποξενωθεί, οδηγεί μια δημοσιογράφο να συνεργαστεί με την έγκυο σύντροφό του ώστε να ανακαλύψουν την πραγματική αιτία της απώλειάς του. Η έρευνα τις οδηγεί σε ένα κύκλωμα ναρκωτικών που τις φέρνει αντιμέτωπες με ένα σκοτεινό μυστικό.

Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας

Ντοκιμαντέρ βραβευμένο στο Σάντανς για τη σκηνοθεσία του, υποψήφιο για βραβείο LUX και επίσημη πρόταση της Εσθονίας για τα Όσκαρ. Στο σκοτάδι μιας σάουνας που βρίσκεται στην καρδιά ενός δάσους, γυναίκες διαφορετικών καταβολών εκμυστηρεύονται μεταξύ τους δύσκολες προσωπικές εμπειρίες, άγχη και τραυματικά βιώματα εν είδη ιαματικής τελετουργίας και ψυχολογικής απελευθέρωσης.

American Carnage

Horror με στοιχεία κωμωδίας και πρωταγωνιστές μετανάστες σε απόγνωση. Ένας υπερσυντηρητικός Αμερικανός κυβερνήτης, δημοσιεύει αιφνιδιαστικά μια εκτελεστική διαταγή σύμφωνα με την οποία όλα τα παιδιά μεταναστών χωρίς χαρτιά συλλαμβάνονται και απελαύνονται. Τους προσφέρεται, ωστόσο, μια εναλλακτική: εάν θέλουν να μείνουν στη χώρα, θα πρέπει παράσχουν βοήθεια σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας. Πρωταγωνιστεί η Τζένα Ορτέγκα ("Wednesday").

Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι

Νέες περιπέτειες κινουμένων σχεδίων για τον αγαπημένο λογοτεχνικό ήρωα. Με φόντο το Παρίσι, κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτη και το Σεν Ζερμέν, οι Ζαν-Ζακ Σεμπέ και Ρενέ Γκοσινί σκαρφίζονται τον μικρό Νικόλα, ένα γεμάτο ενέργεια αγόρι που περνάει το χρόνο του κάνοντας σκανταλιές, παίζοντας με τους φίλους του και παίρνοντας πολύτιμα μαθήματα ζωής. Καθώς οι ιστορίες του παίρνουν σάρκα και οστά, ο ήρωας τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει τα πάντα για εκείνους.

Chinatown

Ένα από καλύτερα νουάρ όλων των εποχών. Στο Λος Άντζελες του 1937 ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ προσλαμβάνεται για να ξεσκεπάσει μια υπόθεση μοιχείας, παγιδεύεται όμως σε έναν θανατηφόρο ιστό απάτης και διαφθοράς.

Πηγή: athinorama.gr