Φήμη - «βόμβα» για το Avengers: Secret Wars και την ιστορική αλλαγή που θα φέρει

Νέες φήμες για τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Marvel Studios.

Φήμη - «βόμβα» για το Avengers: Secret Wars και την ιστορική αλλαγή που θα φέρει

Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel Studios έχει βρεθεί σε ένα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι που θα πρέπει να ξεπεράσει, καθώς το στραβοπάτημα του Phase 4 αλλά και η μέχρι στιγμής πορεία του Phase 5 δεν έχουν κάτσει καλά στους fans, οι οποίοι αναρωτιούνται ποιους Avengers θα δούμε στις δύο επερχόμενες "assemble" ταινίες.

Με το Avengers 6, το οποίο επισήμως τιτλοφορείται ως "Avengers: Secret Wars" αναμένεται να κλείσει το Multiverse Saga του MCU σε τέσσερα χρόνια από τώρα και μια ενδιαφέρουσα φήμη αναφέρει ότι θα γίνουν σαρωτικές αλλαγές.

Στο "The Watch Podcast", η συγγραφέας του βιβλίου "MCU: The reign of Marvel Studios", Joanna Robinson, έριξε τη «βόμβα» πως η Marvel ετοιμάζεται να επανεκκινήσει ολόκληρο το κινηματογραφικό της σύμπαν! Αυτή η κοσμοϊστορική αλλαγή στο status quo του MCU δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα, αν και το Avengers: Endgame κατά κάποιον τρόπο είναι μια «νέα σελίδα» αλλά όχι ένα reboot.

Ο κύριος λόγος που η Marvel ετοιμάζεται για αυτή την έκβαση του σεναρίου είναι γιατί θέλει να «κλαδέψει» (χρησιμοποιώντας όρους του Loki και της TVA) όλα τα στοιχεία που μέχρι τώρα δεν δούλεψαν σωστά και να κρατήσει τα σωστά.

«Έχουμε μια φράση του Kevin Feige (στο βιβλίο) που κατά κάποιον τρόπο υπονοεί ότι το Secret Wars θα είναι σαν ένα soft reboot στο οποίο θα "κλαδέψουν" τα πάντα. Για να μη τα λέμε και με όρους της σειράς Loki. Θα διαγράψουν όλα όσα δεν δουλεύουν και θα κρατήσουν όσα δουλεύουν ή θα φέρουν πίσω χαρακτήρες που νομίζατε ότι είχαν χαθεί για πάντα».

Πρακτικά η Marvel θα ακολουθήσει στο σινεμά μια τακτική που στα κόμικς υπάρχουν εδώ και δεκαετίες: μεγάλα crossover events -όπως το Secret Wars- που θα πατάνε το κουμπί της «επανεκκίνησης» σε χαρακτήρες, θα κόβει variants που δεν αρέσουν γενικώς και θα συστήνει νέους variants, ενώνοντάς τους όλους μαζί.

Πλέον, το Avengers: The Kang Dynasty αναμένεται τη 1η Μαΐου του 2026 και το Avengers: Secret Wars θα βγει στις αίθουσες στις 7 Μαίου του 2027.

Πηγή: unboxholics.com