Midnight Express: Ο πρώτος «Ράμπο» στο Ιντεάλ! (vid)

Η ιστορική πρώτη ταινία του Ράμπο αύριο Σάββατο (23:55) στο Ιντεάλ.

Midnight Express: Ο πρώτος «Ράμπο» στο Ιντεάλ! (vid)

Το Midnight Express εγκαινιάζει τη χειμερινή σεζόν, για πρώτη φορά στο Ideal, με την προβολή του ιστορικού, πρώτου Ράμπο, αύριο Σάββατο (23:55).

Η ψυχή του Midnight Express, Άκης Καπράνος ανέφερε τα εξής: «Δε με θυμάμαι ποτέ να βλέπω ταινία του Σιλβέστερ Σταλόνε σε Φεστιβάλ, μεταμεσονύχτια προβολή, κάποια, τέλος πάντων, κινηματογραφική εκδήλωση. Έχει βλέπετε τη "ρετσινιά" του action hero, όπως και ο Άρνολντ φυσικά, και για κάποιο λόγο, κανείς στην Ελλάδα δε δείχνει να ενδιαφέρεται γι'αυτό το σινεμά, πάρα μόνο όταν οι ταινίες είναι "φρέσκιες" και μαζεύουν το απαιτούμενο χαρτί στα ταμεία.

Είναι δεκαετίες που στο εξωτερικό, οι πιο σοβαροί κινηματογραφόφιλοι στις πιο prestigious ταινιοθήκες και στα πιο vintage σινεμά, διοργανώνουν μαραθώνιους προβολών όλων των αριστουργημάτων δράσης των 80s και των 90s με τεράστια απήχηση, εδώ όμως όταν προσπαθούσα να πείσω τους Έλληνες αιθουσάρχες πως, ξέρετε, υπάρχει κόσμος που τις αγαπά αυτές τις ταινίες, συναντούσα μόνο χλεύη και αδιαφορία. Τελικά, οι επιτυχίες των συγκεκριμένων προβολών μας, απέδειξαν πως υπάρχει ένα κοινό που δεν το υπολόγιζε κάνεις πριν το Midnight Express, και γι' αυτό το κοινό κάνουμε, ως διοργάνωση, το μεγαλύτερό μας βήμα μέχρι σήμερα:

Το Σάββατο αυτό, στις δώδεκα μετά τα μεσάνυχτα (επιτέλους!) μπαίνουμε για πρώτη φορά στο αγαπημένο CINE IDEAL με μια ταινία που έχει να παιχτεί στη χώρα από την πρώτη προβολή της (!), το RAMBO: FIRST BLOOD, το φιλμ που μας σύστησε τον Τζον Ράμπο, ίσως τον πιο μοναχικό (και συνάμα, τραγικό) ήρωα αυτού του σινεμά, εξόριστος και στη χώρα που τον έστειλε να πολεμήσει, αλλά και στις κινηματογραφικές αίθουσες που γέμισε ξανά και ξανά, μοναδικός φορέας της απεγνωσμένης βοής μιας χώρας που δε συμφιλιώθηκε ποτέ με την έννοια της ήττας. Γιατί μια τόσο αγαπημένη από το κοινό ταινία δεν βρήκε τόσα χρόνια το δρόμο της σε μια αίθουσα;

Midnight Express: Οι μεταμεσονύχτιες προβολές του αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό! (pics)

Επέλεξα να ξεκινήσουμε τη χειμερινή μας περίοδο με το πρώτο Ράμπο λοιπόν. Άλλωστε, κάθε τι που αφορά το Midnight Express ήταν ένα στοίχημα, από την πρώτη του μέρα. Η προβολή του Σαββάτου δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι προβολές μας εξακολουθούν να είναι 100% ανεξάρτητες, χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια και οικονομική υποστήριξη, παρά την επιτυχία τους. Βλέπετε, οι επίδοξοι σπόνσορες εντυπωσιάζονται όταν βλέπουν τις φωτογραφίες, εξαφανίζονται όμως όταν μαθαίνουν τις δράσεις μας (τα έχουμε πει πολλές φορές, μη τα ξαναγράφουμε). Δεν παίζουμε το παιχνίδι με τους όρους τους, βασικά δεν το παίζουμε με τους όρους κανενός. Οι μόνοι που ακούω, είστε εσείς. Με τη βοήθεια σας άλλωστε φτάσαμε ως εδώ, χάρη σ' εσάς μπορούμε να συνεχίζουμε όπως εμείς κάνουμε κέφι, και πιστέψτε με, δεν ήταν διόλου εύκολο να εξασφαλιστούν τα πνευματικά δικαιώματα αυτής της προβολής, ούτε και η 4Κ κόπια που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Αλλά αν έχεις μαζέψει μια τέτοια παρέα, αξίζει τον κόπο. Το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω ήταν να κρατήσω το εισιτήριο μας στα 6 ευρώ».

Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης της ταινίας «Πρόστιμο», Φωκίων Μπόγρης.