Oppenheimer: Και επίσημα η πιο εμπορική βιογραφική ταινία όλων των εποχών!

Το "Oppenheimer" ξεπέρασε το "Bohemian Raphsody".

Oppenheimer: Και επίσημα η πιο εμπορική βιογραφική ταινία όλων των εποχών!

Σε μια ιλιγγιώδη πορεία που δεν δείχνει να σταματά, το «Οπενχάιμερ» της Universal έχει εξασφαλίσει ήδη τη θέση του στην κινηματογραφική ιστορία, καθαιρώντας το «Bohemian Rhapsody» ως η πιο κερδοφόρα βιογραφική ταινία όλων των εποχών. Το απρόσμενο θρίλερ του Κρίστοφερ Νόλαν, που οδήγησε το κοινό σε μια συναρπαστική αναδρομή στη ζωή του Τζ. Ρομπέρτ Οπενχάιμερ και τη δημιουργία της ατομικής βόμβας, έχει σπάσει τα ρεκόρ των ταμείων παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 912,7 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα παγκοσμίως.

Το φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια του ένατου Σαββατοκύριακου που προβάλλεται στους κινηματογράφου 12 ακόμη εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας έτσι τα 910 εκατομμύρια δολάρια στα οποία είχε τερματίσει το "Bohemian Raphsody" για τη ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι το 2018.

Η επιτυχία του «Όπενχαιμερ» υπερέβη τις αρχικές προσδοκίες. Όταν η ταινία κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου, λίγοι μπορούσαν να τη προβλέψουν. Η Universal, ειδικά, είχε αρχικά φανταστεί μια απόδοση παρόμοια με τη «Δουνκέρκη» που είχε κερδίσει 525 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αντ’ αυτού, το «Οπενχάιμερ» όχι μόνο έσπασε ρεκόρ, αλλά ανέβηκε και στην τρίτη θέση των πιο κερδοφόρων ταινιών του 2023 και της καριέρας του Νόλαν, ξεπερνώντας ακόμα και τα "The Dark Knight" και "The Dark Knight Rises" όσον αφορά τα έσοδα στο ταμείο.

Η στρατηγική προώθηση της ταινίας από τη Universal ως σημαντικής κινηματογραφικής εκδήλωσης αναζωογόνησε την ανυπομονησία του κοινού όχι μόνο για να παρακολουθήσει το «Όπενχαϊμερ» αλλά και για να το ζήσει στις μεγαλύτερες δυνατές οθόνες. Η IMAX ανακοίνωσε εντυπωσιακά έσοδα ύψους 179 εκατομμυρίων δολαρίων που αποδίδονται στο «Οπενχαϊμερ» και αντιστοιχούν σε περίπου 20% των συνολικών εσόδων της ταινίας.

Καθώς το Χόλιγουντ αντιμετωπίζει αβεβαιότητα γύρω από την περίοδο των βραβείων λόγω απεργιών συγγραφέων και ηθοποιών, το «Όπενχαϊμερ» είναι έτοιμο να αναδειχθεί ως ένας ισχυρός διαγωνιζόμενος στα επερχόμενα Όσκαρ. Εάν το «Οπενχάιμερ» κερδίσει το ποθητό βραβείο Καλύτερης Ταινίας, θα αποτελέσει την πιο κερδοφόρα ταινία που το κερδίζει από τότε που το «The Lord of the Rings: The Return of the King» είχε κερδίσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία πριν από δύο δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, θα ήταν η πρώτη ταινία που κερδίζει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και έχει εσοδεία άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων στα ταμεία από το 2003, σφραγίζοντας τη θέση της στην κινηματογραφική ιστορία.

Πηγή: flix.gr