Christopher Nolan: Αναδείχθηκε ο καλύτερος σκηνοθέτης της τελευταίας 25ετίας σε ψηφοφορία

Οι χρήστες του Rotten Tomatoes ψήφισαν “δαγκωτό“ στο χέρι που χάρισε τα “Interstellar“, “Inception“ και “Oppenheimer“

Christopher Nolan: Αναδείχθηκε ο καλύτερος σκηνοθέτης της τελευταίας 25ετίας σε ψηφοφορία

Δεν χωρά αμφιβολία μιας και η φιλμογραφία του μιλάει από μόνη της, ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή σκηνοθέτες αλλά και ένας δημιουργός που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του σινεμά γενικότερα.

Σε μια ψηφοφορία που διεξήχθη στο γνωστό site βαθμολογιών, Rotten Tomatoes, ο σκηνοθέτης των Inception, Interstellar και προσφάτως του Oppenheimer, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος σκηνοθέτης των τελευταίων 25 ετών -από τότε που ιδρύθηκε το RT- ανάμεσα σε 64 άλλους συναδέλφους του. Αναμφίβολα η αφρόκρεμα της νέας γενιάς των Χολιγουντιανών, αλλά και της ανεξάρτητης σκηνής, σκηνοθετών πάλεψαν για αυτή τη θέση.

Στην ψηφοφορία βρέθηκαν στην "τελική φάση" ονόματα όπως οι Sam Mendes (Skyfall, American Beauty), Greta Gerwig (Barbie, Ladybird), Damien Chazelle (La La Land, Whiplash), Taika Waititi (Jojo Rabbit), Robert Eggers (The Lighthouse), Jordan Peele (Get Out, Us,) Sofia Coppola (Lost in Translation). Ψηλά στη λίστα βρέθηκε και ο δικός μας, Γιώργος Λάνθιμος (Αστακός, Η Ευνοούμενη), Alex Garland (Annihilation), Bong Hoon-ho (Parasite) αλλά και ο Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Dune).

Για την ιστορία στον "τελικό" της ψηφοφορίας ο Nolan αντιμετπώσει τον Villeneuve με σκορ 56% έναντι 44% για να κερδίσει τελικά την ψηφοφορία. Προς το παρόν, το Oppenheimer βάζει από τώρα πλώρη για τα βραβεία Oscars του 2024, με φαβορί την ταινία σε πολλές κατηγορίες αλλά και τον Cillian Murphy στο Α' Ανδρικού ρόλου.

Έχοντας ξεπεράσει πλέον τα $777.2 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, η νέα βιογραφική ταινία σκηνοθεσίας Christopher Nolan, κατάφερε να μπει σε ένα ακόμη Top 5 άκρως επιτυχημένων ταινιών. Όντας μια R-rated (ακατάλληλη για ανηλίκους) ταινία συγκαταλέγεται πλέον και ως μια από τις πέντε πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες αυτής της ηλικιακής ταξινόμησης.

Η περίληψη της ταινίας αναφέρει: "Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, το Οπενχάιμερ είναι ένα επικό θρίλερ που σπρώχνει το κοινό στο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει."

Το εκπληκτικό και all-star cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Πηγή: Unboxholics.com