Ο πιο τρομακτικός Δράκουλας στο «Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού»

Μια νέα κινηματογραφική εμφάνιση ο πιο διαβόητος κάτοικος της Τρανσυλβανίας, ο Κόμης Δράκουλας με την ταινία «Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού».

Ο πιο τρομακτικός Δράκουλας στο «Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού»

Ωστόσο, ο νορβηγός σκηνοθέτης της ταινίας, Αντρέ Έβρενταλ (γνωστός από τις ταινίες τρόμου "Trollhunters", "The Autopsy of Jane Doe" & "Scary Stories to Tell in the Dark") υπόσχεται πως αυτή η εκδοχή δεν θα μοιάζει με καμία άλλη. Βασισμένη μονάχα σε ένα κεφάλαιο, στο «Ημερολόγιο του Καπετάνιου» από το κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ, «Δράκουλας», η ταινία αποτυπώνει τον Κόμη Δράκουλα πιο ζωώδη και απειλητικό από ποτέ. Ωστόσο, η αποκρουστική του εμφάνιση, άμεση αναφορά στο αξεπέραστο "Nosferatu", δεν αποτελεί προϊόν ψηφιακών εφέ.

Το επιβλητικό αποτέλεσμα οφείλεται στο εξαιρετικό προσθετικό μακιγιάζ, αλλά κυρίως στον ηθοποιό που κλήθηκε να ζωντανέψει τον Κόμη Δράκουλα στην πιο απόκοσμη και απειλητική εκδοχή του, τον Χαβιέ Μποτέ. Email Image Με ύψος που αγγίζει τα δύο μέτρα, η ψιλόλιγνη φιγούρα του Μποτέ είναι η ιδανική για την ερμηνεία απειλητικών πλασμάτων. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο Μποτέ έχει επιλεχθεί τόσες και τόσες φορές για να ζωντανέψει μερικά από τα πιο αλησμόνητα τέρατα των τελευταίων ετών. «Μαμά», «Πορφυρός Λόφος», «Η Μούμια», «IT Κεφάλαιο Πρώτο» και «Slender Man» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει ο Μποτέ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος, κάθε φορά που τον ρωτούσαν ποιο πλάσμα θα ήθελε να ερμηνεύσει, η απάντηση ήταν μόνο μία: τον Κόμη Δράκουλα. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον συγκεκριμένο ρόλο ήταν η κινησιολογία του, η οποία έπρεπε να αποτυπώνει την υπερβατική και ανεξέλεγκτη φύση του αιμοβόρου πλάσματος.

Και κρίνοντας από τις αντιδράσεις των υπόλοιπων ηθοποιών, οι οποίοι περιγράφουν με ενθουσιασμό την ερμηνεία του Μποτέ, ο έμπειρος ερμηνευτής πλασμάτων πέτυχε τον στόχο του και με το παραπάνω.

Λίγα λόγια για την ταινία

Βασισμένη μονάχα σε ένα κεφάλαιο, στο «Ημερολόγιο του Καπετάνιου» από το κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ, «Δράκουλας», η ιστορία τοποθετείται στη ρωσική σκούνα, Ντιμίτερ, που ναυλώθηκε για να μεταφέρει ιδιωτικό φορτίο –είκοσι τέσσερα ασημάδευτα κιβώτια– από τα Καρπάθια όρη στο Λονδίνο. Η ταινία αφηγείται τα περίεργα γεγονότα που έπληξαν το καταραμένο πλήρωμα όσο προσπαθούσαν να επιβιώσουν στο ωκεάνιο ταξίδι τους, κυνηγημένοι κάθε νύχτα από μια τρομακτική παρουσία. Όταν το πλοίο έφτασε τελικά στον προορισμό του ήταν ρημαγμένο χωρίς ίχνος του πληρώματος.

Σκηνοθεσία: Αντρέ Έβρενταλ

Ηθοποιοί: Ντέιβιντ Νταστμάλτσιαν, Κόρεϊ Χόκινς, Έιλινγκ Φραντσιόζι, Λίαμ Κάνινγκχαμ

Είδος: Τρόμου