Barbie: Ξεπέρασε τον Batman!

Η Barbie ξεπέρασε ένα τεράστιο ρεκόρ του The Dark Knight  

Barbie: Ξεπέρασε τον Batman!

Η ταινία Barbie της Γκρέτα Γκέργουϊγκ, με πρωταγωνίστρια την Μάργκο Ρόμπι, έφτασε μόλις ένα μνημειώδες εισπρακτικό ορόσημο, συγκεντρώνοντας πάνω από 537,5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι και επίσημα ξεπέρασε το The Dark Knight του Christopher Nolan από το 2008, για να γίνει η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία στην ιστορία της Warner Bros, όσον αφορά το εγχώριο box office.

Μάλιστα, η επιτυχία της ταινίας δεν αναμένεται να βάλει σύντομα φρένο. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το Barbie θα ξεπεράσει σύντομα και την ταινία κινουμένων σχεδίων The Super Mario Bros. Movie της Universal, πάντα όσον αφορά τα εγχώρια κέρδη, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει η κορυφαία εγχώρια κυκλοφορία του 2023. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Barbie έφτασε τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, πλησιάζοντας απειλητικά το ρεκόρ του Mario (1,35 δισεκατομμύρια δολάρια) ως η πιο κερδοφόρα παγκόσμια κυκλοφορία για φέτος.

Αναμενόμενα, το Barbie κυριάρχησε στα charts του box office για τέσσερα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, καταλαμβάνοντας για όλο αυτό το διάστημα την πρώτη θέση. Ειδικότερα, μέσα σε μόλις 17 ημέρες από την κυκλοφορία της, έγινε η ταχύτερη ταινία της Warner Bros. που ξεπέρασε το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η ταινία έχει και το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ντεμπούτο ταινίας που έχει σκηνοθετηθεί από γυναίκα. Αυτό το επίτευγμα ανήκε προηγουμένως στο "Captain Marvel" του 2019. Η Μάργκο Ρόμπι, η οποία όχι μόνο ηγήθηκε του καστ, αλλά ήταν και παραγωγός, αναμένεται να κερδίσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια από μισθούς και μπόνους εισπράξεων.

Πηγή: unboxholics.com