Πώς το MCU προετοιμάζει την επόμενη γενιά των Avengers

Το MCU ακολούθησε μια μακροχρόνια στρατηγική για να προετοιμάσει το έδαφος για τους νέους της υπερήρωες

Πώς το MCU προετοιμάζει την επόμενη γενιά των Avengers

Στα χρόνια που ακολούθησαν την κυκλοφορία του "Avengers: Endgame", το MCU ξεκίνησε δυναμικά την προετοιμασία του κεφαλαίου που θα ακολουθούσε. Έχουμε δει τον Sam Wilson του Anthony Mackie να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Captain America. Ο Scott Lang του Paul Rudd Scott Lang έχει γίνει ένας ευυπόληπτος σούπερ ήρωας και celebrity. O Peter Parker του Tom Holand έχει αγκαλιάσει στο έπακρο τις ευθύνες που έρχονται με τον ρόλο του Spider-Man. Και τους έχουμε δει όλους από τη She-Hulk της Tatiana Maslany στον Moon Knight του to Oscar Isaac να κάνουν την εμφάνιση τους για να εκπροσωπήσουν τη νέα γενιά ηρώων της Marvel.

Αλλά όπως φαίνεται, η Marvel έχει βάλει μπρος εδώ και πολύ καιρό τη στρατηγική της για τις Φάσεις 4 και 5. Δεν συνθέτουν απλώς τη νέα γενιά υπερ-ηρώων, αλλά προετοιμάζουν και τη γενιά που θα έρθει ακόμα πιο μετά. Μπορούν οι φανς της Marvel να αναμένουν μια "Next Avengers" ταινία; Έτσι φαίνεται. Αυτός είναι και ο λόγος που το MCU επικεντρώθηκε τόσο πολύ στο να εισάγει τους γιους και τις κόρες των πρωτότυπων Avengers και που το "Guardians of the Galaxy Vol. 3" είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας αναπτυσσόμενης τάσης.

Προσοχή: το άρθρο περιέχει spoilers για το "Guardians of the Galaxy Vol. 3"!

Ποιοι είναι οι Next Avengers?

Οι Next Avengers είναι μια δημοφιλής παραλλαγή ενός συνηθισμένου concept στο franchise των Avengers - μια φουτουριστική ομάδα Avengers αποτελούμενη από τους απογόνους των Avengers του παρόντος. Η ομάδα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της το 2008 με μια ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο "Next Avengers: Heroes of Tomorrow".

Σε αυτή την ταινία οι Avengers εξοντώνονται από τον Ultron. Χρόνια αργότερα ένας γερασμένος Tony Stark ηγείται μιας ομάδας πέντε παιδιών - των James Rogers (τον γιο των Captain America και Black Widow), Torunn (την κόρη του Thor και της Lady Sif),Azari (τον γιο του Black Panther και της Storm), Francis Barton (τον γιο του Hawkeye και της Mockingbird) και του Henry Pym, Jr. (τον γιο του Giant-Man και της Wasp) - σε μια αποστολή να σώσουν τον κόσμο και να κερδίσουν τον Ultron μια για πάντα.

Αυτή η νέα ομάδα έφηβων Avengers γρήγορα απέκτησε οπαδούς, και δεν άργησε να έρθει η στιγμή που η Marvel παρουσίασε τους Next Avengers στα κόμικς ως μέρος της σειράς Avengers του 2010. Αλλά ακόμα και πριν από αυτό, η, Marvel Comics πειραματίστηκε με την ιδέα μιας νέας γενιάς Avengers από τους απογόνους των πρωτότυπων.

Η σειρά των Avengers Next, που διήρκεσε για ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, επικεντρώνεται σε μια ομάδα που περιλαμβάνει τον γιο του Juggernaut J2, την Stinger (μια έφηβη Cassie Lang), ένα AI σχεδιασμένο με βάση Tony Stark ονόματι Mainframe, and the Thor-esque Thunderstrike (γιο του πρωτότυπου Thunderstrike Kevin Masterson). Αυτοί οι ήρωες ανήκουν στο MC2 Universe, το ίδιο σύμπαν με αυτόν που βλέπουμε στα the Amazing Spider-Girl κόμικς (με πρωταγωνιστές την κόρη του Peter Parker και της Mary Jane, Mayday Parker).

Εν ολίγοις, η Marvel έχει μια μακροχρόνια τάση να ψάχνει στο μέλλον για να βρει και να αποκαλύψει την επόμενη γενιά των Avengers και το MCU δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι Next Avengers του MCU (μέχρι στιγμής)

Ακόμα δεν έχουμε δει τους Avengers να επανενώνονται επίσημα μετά τη νίκη τους στο "Avengers: Endgame". Και παρόλο που υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για να ενταχθούν στην ομάδα όταν το κάλεσμα "Avengers Assemble!" ακουστεί στο "Avengers: The Kang Dynasty", η Marvel φαίνεται να κοιτάζει ακόμα πιο μακριά. Το MCU χτίζει αθόρυβα αλλά σταθερά τη δική του εκδοχή των Next Avengers.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τη σύσταση της κόρης του Tony Stark, Morgan (την οποία ενσάρκωσε η Lexi Rabe) στο "Endgame". Μπορεί η Morgan να παίζει τελικά έναν αρκετά μικρό ρόλο στην ταινία ωστόσο, το γεγονός ότι υπάρχει μια κομμένη σκηνή, όπου βλέπουμε μια μεγαλύτερη εκδοχή της Morgan με την Katherine Langford να ενσαρκώνει το ρόλο, υπονοεί ότι η Marvel έχει πιο φιλόδοξα σχέδια για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Μάλιστα, δεν έχουμε λόγο να υποθέσουμε ότι οι προοπτικές του χαρακτήρα της Morgan στο franchise έχουν εξαντληθεί. Δεν θα ήταν παρατραβηγμένο να θεωρήσουμε ότι η Morgan κληρονόμησε το ευφυέστατο μυαλό του πατέρα της και το ταλέντο του στη μηχανική. Χαρακτήρες όπως ο Peter Parker και η Riri Williams της Dominique μπορεί να έχουν τοποθετηθεί ως οι διάδοχοι του Iron Man αυτή τη στιγμή αλλά τι θα συμβεί ότι η κόρη του Tony Stark ενηλικιωθεί; Όταν φτιάξει τη δική της πανοπλία;

Ας μιλήσουμε όμως τώρα για το "Thor: Love and Thunder" του 2022. Η ταινία τελειώνει με τον Thor να βρίσκει έναν νέο σκοπό στη ζωή όταν υιοθετεί τη νεαρή κόρη του Gorr, Love (India Hemsworth) και ξεκινά να τη μεγαλώνει και να την εκπαιδεύει για να μάχεται υπέρ των αθώων ανθρώπων του MCU. Η Love ακόμα αποδεικνύεται πως είναι άξια για να κρατάει το Mjolnir, επιτρέποντας μας έτσι να υποθέσουμε ότι έχει ένα ιδιαιτέρως λαμπρό μέλλον μπροστά της

Επόμενο είναι το "Black Panther: Wakanda Forever". Η σκηνή των τίτλων τέλους μας φέρνει μια μεγάλη αποκάλυψη, καθώς η Shuri της ταξιδεύει στην Αϊτή και μαθαίνει για την ύπαρξη του Toussaint, του γιου της Nakia (Lupita Nyong’o) και του εκπλιπόντος T’Challa (Chadwick Boseman). Η ύπαρξη του Toussaint είναι για την ώρα ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, ωστόσο φαίνεται αναπόφευκτο ότι ο γιος του T’Challa θα κάνει την παρουσία του αισθητή σε μια προσπάθεια να συνεχίσει την κληρονομιά του πατέρα του.

Το "Guardians of the Galaxy Vol. 3" είναι για την ώρα η πιο πρόσφατη ταινία του MCU που ακολουθεί αυτή την αναπτυσσόμενη τάση. Το sequel μας συστήνει σε μια χαρακτήρα ονόματι Phyla (Kai Zen), που είναι μια από τα πολλά ασπρομάλλικα παιδιά που δημιούργησε ο High Evolutionary κατά τα γενετικά του πειράματα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της η Phyla καταλήγει να εντάσσεται στο νέο πλήρωμα των Guardians του Rocket στη σκηνή των τίτλων τέλους.

Η Phyla είναι βασισμένη στον χαρακτήρα Phyla-Vell από τα κόμικς, μια σπαθοφόρο κοσμική ηρωίδα που μερικές φορές φέρει τον μανδύα του Quasar. Αυτή η εκδοχή της Phyla δεν φαίνεται να έχει κάποια οικογενειακή σύνδεση με τον Mar-Vell που υπάρχει στα κόμικς αλλά σίγουρα ταιριάζει στο καλούπι ενός νέου, υποσχόμενου ήρωα που η Marvel μας συστήνει ως παιδί. Όπως και η Love, η Phyla έχει μπει για τα καλά στο δρόμο για να γίνει μια κανονική Avenger παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Πότε θα δούμε τους Next Avengers του MCU;

Είναι βέβαιο ότι υπάρχει μια στρατηγική πίσω από τις επιλογές της Marvel να μας συστήσει χαρακτήρες όπως η Phyla, η Morgan Stark και ο Toussaint. Το MCU χτίζει ξεκάθαρα μια συνθήκη όπου οι νέοι χαρακτήρες θα ενηλικιωθούν και θα αναλάβουν να συνεχίσουν την κληρονομιά των γονιών τους. Είτε η Marvel σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια ταινία με τίτλο "Next Avengers" είτε όχι, φαίνεται ότι είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να δούμε αυτούς τους χαρακτήρες να γίνονται η επόμενη φουρνιά των ισχυρότερων υπερηρώων της γης.

Παρόλα αυτά δεν περιμένουμε η προσμονή μας να ολοκληρωθεί στο κοντινό μέλλον. Χαρακτήρες όπως η Morgan, η Love και ο Toussaint είναι ακόμα πολλοί μικροί: υπερβολικά μικροί για να βρίσκονται σε θέση να κουβαλήσουν το franchise. Επιπλέον, θα ήταν πρόωρο να δούμε την τρίτη γενιά των Avengers προτού το MCU μπορέσει να μας συστήσει στην δεύτερη.

Η δεύτερη γενιά θα είναι και το κομμάτι που θα εστιάσει το "Avengers: The Kang Dynasty" και "Avengers: Secret Wars". Αν το "Captain America: New World Order" είναι έστω και στο ελάχιστο παρόμοιο με το "Civil War", μπορεί να έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη σύνθεση των νέων Avengers. Αλλά στην κορύφωση του Multiverse Saga θα δούμε επιτέλους βετεράνους όπως οι Cap, Ant-Man και Black Panther να συνεργάζονται με τις Ms Marvel και She-Hulk. Αυτή η ομάδα των Avengers θα είναι το επίκεντρο της Marvel για το προσεχές μέλλον.

Και ας μην ξεχνάμε το πόσο έχει εστιάσει η Marvel στους Young Avengers. Είναι επίσης αναπόφευκτο ότι θα δούμε κάποια στιγμή μια ταινία η σειρά που θα φέρει κοντά χαρακτήρες όπως η Kate Bishop της Hailee Steinfeld, η Cassie Lang της Kathryn Newton, ο Eli Bradley του Elijah Richardson, οι γιοι της Scarlet Witch και άλλους έφηβους υπερήρωες

Παρόλα αυτά, το MCU τελικά θα φτάσει σε ένα σημείο όπου αυτοί οι νέοι και άπειροι ήρωες θα γεράσουν και θα γίνουν βετεράνοι. Παρά τους ισχυρισμούς του διαδικτύου, Paul Rudd δεν είναι ούτε αγέραστος ούτε αθάνατος. Κάποια στιγμή, το MCU θα πρέπει να αποχαιρετήσει ένα ακόμα κύμα εμβληματικών Avenger. Αν όχι στο τέλος του Multiverse Saga, τότε σίγουρα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Αυτό μάλλον θα είναι και το σημείο που οι Next Avengers θα εμφανιστούν. Η Marvel χτίζει τώρα τα θεμέλια ώστε η τρίτη γενιά των Avengers να είναι έτοιμη όταν παραστεί η ανάγκη. Αυτή η ανάγκη βέβαια μπορεί να μην υπάρχει για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Kevin Feige και οι ομάδα του βλέπουν κι όμως τόσο μακριά. Είναι μια ευκαιρία για την Marvel να κάνει μια νέα αρχή χωρίς να χρειαστεί να επανεκκινήσει το MCU. Οι Next Avengers επιτρέπουν μια πιο ήπια επανεκκίνηση της σειράς με νέες εκδοχές των Iron Man, Thor, Black Panther και άλλων ηρώων που θα έχουν έναν άμεσο δεσμό με τους προκατόχους τους. Αυτό που ξεκινά τώρα ως μια σειρά από teases και post-credits cameos θα εξελιχθεί στο μέλλον MCU.

Πηγή: gr.ign.com