«Το Καλοκαίρι της Κάρμεν»: Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας!

Η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή ("Ο Απόστρατος") αποτελεί μέρος του διαγωνιστικού τμήματος στο Giornate Degli Autori 2023 της φετινής Μπιενάλε.

«Το Καλοκαίρι της Κάρμεν»: Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας!

Δώδεκα χρόνια μετά τον ανεξάρτητο «Ξεναγό», πέντε μετά το ντοκιμαντέρ «Στο Σώμα της», και τέσσερα μετά τον τον «Απόστρατο», ο Ζαχαρίας Μαυροειδής είναι έτοιμος για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Το Καλοκαίρι της Κάρμεν».

Μία πρεμιέρα που θα γίνει με τον πιο λαμπερό τρόπο: στο διαγωνιστικό τμήμα του Giornate Degli Autori (κάτι αντίστοιχο σε φιλοσοφία με το Δεκαπενθημέρο των Σκηνοθετών των Καννών) της 80ής Μόστρας της Βενετίας!

Η ταινία είναι ένα «queer bromance με πολύ ξεδιάντροπο χιούμορ» (όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης) και κεντρικό θέμα τη φιλία δύο γκέι ανδρών. Η Κάρμεν του τίτλου είναι ένα ημίαιμο αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο αλλάζει χέρια κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού κι, έτσι, δίνει το όνομά της και στο καλοκαίρι και στον τίτλο.

Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Τσιαντούλας, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Νικόλας Μίχας, Βασίλης Τσιγκριστάρης και Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου.