Inception: Ο Κρίστοφερ Νόλαν δίνει την “σωστή“ απάντηση για το τι γίνεται στο τέλος

Δεν χωράει αμφιβολία πως το φινάλε της ταινίας Inception είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα, έχοντας γεννήσει ένα σωρό θεωρίες με τους fans να λιώνουν τα κύτταρά τους με σκοπό να δώσουν απάντηση.

Inception: Ο Κρίστοφερ Νόλαν δίνει την “σωστή“ απάντηση για το τι γίνεται στο τέλος

Έκτοτε ο δημιουργός και σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστοφερ Νόλαν, έχει δώσει τις δικές του απαντήσεις για την περίφημη τελευταία σκηνή που άφηνε τους θεατές με κομμένη την ανάσα.

Το debate γύρω από το εάν ο Cobb του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν ξύπνιος ή ονειρευόταν υφίσταται ακόμα 13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Inception. Σταμάτησε, λοιπόν, να γυρνάει η σβούρα -το τοτέμ του Cobb- στο φινάλε; Θα θυμάστε ότι στην τελευταία σκηνή ο Leonardo Di Caprio ολοκληρώνει την αποστολή του και επιστρέφει στο σπίτι με τα παιδιά του. Εκεί για να δει ο ίδιος εάν βρίσκεται ακόμη χωμένος στον κόσμο των ονείρων ρίχνει μια σβούρα, η οποία εάν συνεχίζει να γυρνάει σήμαινε ότι είναι στον ψεύτικο ονειρικό κόσμο, ενώ εάν έπεφτε ήταν στην πραγματικότητα.

Η τελευταία σκηνή όμως ζουμάρει αργά και βασανιστικά στη σβούρα και σε ένα σημείο φαίνεται να κουνιέται ελαφρώς αλλά εκεί είναι που κλείνει η ταινία με ένα κλασικό "cut to black" και αφήνει όποιον την παρακολουθεί εμβρόντητο.

Τώρα σε μια νέα του συνέντευξη στο Happy Sad Confused podcast, ο Christopher Nolan απάντησε για το debate του φινάλε του Inception και τι συμβαίνει, δίνοντας για πρώτη φορά την..."σωστή" απάντηση. Ποια είναι η σωστή απάντηση; Ότι ο Cobb δεν νοιάζεται πλέον για το που βρίσκεται.

"Πέρασα μια φάση όπου με ρωτούσαν συχνά. Νομίζω ότι ήταν η παραγωγός Emma Thomas που μου επισήμανε τη σωστή απάντηση, η οποία είναι ότι ο χαρακτήρας του Leo... το νόημα της λήψης είναι ότι ο χαρακτήρας δεν νοιάζεται σε αυτό το σημείο. Δεν είναι μια ερώτηση στην οποία απαντώ με άνεση".

Πριν περίπου ένα μήνα είχε αναφερθεί ξανά στο αινιγματικό φινάλε του Inception λέγοντας σε συνέντευξή του στο Wired το εξής:

"Το τέλος του Inception είναι ακριβώς αυτό. Υπάρχει μια νιχιλιστική άποψη για αυτό το τέλος, σωστά; Αλλά επίσης, έχει προχωρήσει και είναι με τα παιδιά του. Η ασάφεια δεν είναι συναισθηματική ασάφεια. Είναι διανοητική για το κοινό. "

Για όσους θέλουν να θυμηθούν την περίφημη τελευταία σκηνή που "έλιωσε" τα μυαλά όσων την είδανε πρώτη φορά, απολαύστε τη παρακάτω.

Πηγή: Unboxholics.com