Φραν Ντρέσερ: Η εκρηκτική ομιλία της «Νταντάς» για την απεργία των ηθοποιών (vid)

Μέσα σε 6 και κάτι λεπτά, η πρόεδρος του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών, μίλησε για τα προβλήματα αλλά και τις απαντήσεις που πρέπει άμεσα να δοθούν.

Φραν Ντρέσερ: Η εκρηκτική ομιλία της «Νταντάς» για την απεργία των ηθοποιών (vid)

Χτες, και όταν ανακηρύχθηκε και επίσημα η απεργία των ηθοποιών από το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών (SAG-AFTRA), η πρόεδρος του Σωματείου Φραν Ντρέσερ έδωσε μια εκρηκτική ομιλία για τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων αλλά και τα όσα ετοιμάζονται να συμβούν από εδώ και στο εξής.

«Έχουμε πρόβλημα. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ώρα για εμάς. Μπήκα σκεπτόμενη ότι θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε μια απεργία. Η βαρύτητα αυτής της κίνησης δεν χάνεται για μένα. Είναι ένα πολύ σοβαρό πράγμα που επηρεάζει χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη αυτή τη χώρα και σε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο μέλη αυτού του σωματείου, αλλά ανθρώπους που εργάζονται σε άλλους κλάδους που εξυπηρετούν τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν τον κλάδο. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Εμείς είμαστε τα θύματα εδώ».

Η Ντρέσερ συνέχισε λέγοντας πως είναι «σοκαρισμένη» από τον τρόπο που τα στελέχη των στούντιο συμπεριφέρονται στους ηθοποιούς. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, ειλικρινά, πόση απόσταση έχουμε μεταξύ μας. Είναι αηδιαστικό. Ντροπή τους. Στέκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Πρόσθεσε ότι οι ηθοποιοί δεν μπορούν να συνεχίσουν να «περιθωριοποιούνται, να μην δέχονται τον ανάλογο σεβασμό και να ατιμάζονται» από ένα επιχειρηματικό μοντέλο που έχει αλλάξει από το streaming. «Αν δεν σηκώσουμε το ανάστημά μας τώρα, θα βρεθούμε όλοι σε μπελάδες. Όλοι κινδυνεύουμε να αντικατασταθούμε από μηχανές και μεγάλες επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Η Τζέσικα Τσαστέιν ήταν μεταξύ των υποστηρικτών της απεργίας λέγοντας ότι η τεχνολογία έχει αλλάξει τη βιομηχανία σε μια συνέντευξή της στο IndieWire. «Τα συμβόλαια δεν συμβάδισαν με τις καινοτομίες που έχουν γίνει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστια ανισότητα, οι άνθρωποι να μην μπορούν να κερδίσουν δίκαιο μισθό και να στηρίξουν τις οικογένειες τους».

Χθες, το καστ του «Oppenheimer» έφυγε από την πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο λόγω της απεργίας των ηθοποιών.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία της Φραν Ντρέσερ.

Πηγή: lifo.gr