Πέθανε ο Οσκαρικός ηθοποιός Άλαν Άρκιν

Το 2006 κέρδισε βραβείο Όσκαρ για το ρόλο του στην ταινία «Little Miss Sunshine».

Πέθανε ο Οσκαρικός ηθοποιός Άλαν Άρκιν

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε ο Άλαν Άρκιν. Ο πολυτάλαντος Αμερικανός ηθοποιός έγινε γνωστός τόσο από τους κωμικούς όσο και από τους δραματικούς ρόλους που ενσάρκωσε.

Το 2006 κέρδισε το Όσκαρ Βανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Little Miss Sunshine». Εφτά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2013 ήταν ξανά υποψήφιος στην ίδια κατηγορία για την συμμετοχή του στην ταινία «Επιχείρηση Αργκό» του Μπεν Άφλεκ.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατό του, χαρακτηρίζοντάς τον «στοργικό σύζυγο, πατέρα και προπάππου».

«Ο πατέρας μας ήταν μια μοναδικά ταλαντούχα δύναμη της φύσης, τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως άνθρωπος. Ένας στοργικός σύζυγος, πατέρας και προπάππους, που λατρεύτηκε και θα λείψει πολύ», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι τρεις γιοι του, Άνταμ, Άντονι και Μάθιου.

Λίγα λόγια για τον Άλαν Άρκιν.

Γεννήθηκε το 1934 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και έκανε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, το 1957, ως τραγουδιστής, στην ταινία «Calypso Heat Wave».

Κατά την διάρκεια της καριέρας του έπαιξε σε δεκάδες ταινίες, μεταξύ των οποίων οι «Περίμενε Μέχρι Να Νυχτώσει», «Ο Πόνος της Σιωπής», «Κατς 22», « Οι Συμπέθεροι», «Ο Ψαλιδοχέρης», «Οικόπεδα με Θέα», «Γκάττακα», «Μάρλεϊ, ενας Μεγάλος Μπελάς» κ.ά.

Επίσης, εργάστηκε και στην τηλεόραση υποδυόμενος ρόλους σε δημοφιλείς σειρές όπως οι «Escape from Sobibor», «The Pentagon Papers». Κατά την διετία 2018 – 2019 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του Netflix «Μέθοδος Κομίνσκι».

ΠΗΓΗ: In.gr