2ο Evia Film Project: Σε Αγία Άννα, Λίμνη, Αιδηψό

Το Evia Film Project, η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά να στηρίξει τη Βόρεια Εύβοια, ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

2ο Evia Film Project: Σε Αγία Άννα, Λίμνη, Αιδηψό

Επαγγελματίες του κινηματογράφου, παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έφτασαν στην Εύβοια για να παρακολουθήσουν τις προβολές και τις εκδηλώσεις, έτοιμοι να ανακαλύψουν ανακάλυψαν τις ομορφιές της. Ποικίλες δράσεις ευαισθητοποίησης για τη βιωσιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις της (περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανακύκλωση κ.α.) θα πραγματοποιηθούν σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές που αναδεικνύονται παγκοσμίως για το πράσινο σινεμά.

Το πρόγραμμα του 2ου Evia Film Project περιλαμβάνει ταινίες, εκπαιδευτικές δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση. Φέτος, διαρκεί έως τις 24 Ιουνίου και πραγματοποιείται στην Αιδηψό, στη Λίμνη και στην Αγία Άννα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Project είναι ο τρίτος πόλος δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο.

Μεταξύ των φετινών δράσεων ξεχωρίζει ένα εντατικό εργαστήριο για φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί στα Ψαχνά, όπου σημαντικοί κινηματογραφιστές και άνθρωποι του σινεμά θα μοιραστούν τις πολύτιμες εμπειρίες και τη γνώση τους σε ένα εξειδικευμένο workshop.

Επίσης οι εκπαιδευτικές δράσεις με κεντρικό θέμα τη σχέση ανθρώπου – περιβάλλοντος, που απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 7 έως 12 ετών. Μέσα από εργαστήρια διάδρασης και παιχνιδιού, θα εξοικειωθούν με τον κινηματογράφο και θα ανακαλύψουν τη μαγεία του σινεμά κοντά στη φύση.

Τη διοργάνωση πλαισιώνουν μουσικές βραδιές και μια μεγάλη συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

https://www.ertnews.gr/ert3/politismos-ert3/2o-evia-film-project-i-giorti-tou-prasinou-sinema-stin-eyvoia/