«Ταινίες Τσέπης»: Δείτε τη νικήτρια ταινία! (vid)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη χρονιά του διαγωνισμού που υπόσχεται να γίνει θεσμός.

«Ταινίες Τσέπης»: Δείτε τη νικήτρια ταινία! (vid)

Έπεσε η αυλαία του πρώτου κινηματογραφικού διαγωνισμού "Ταινίες Τσέπης", ο οποίος απένειμε τις δάφνες του το περασμένο Σάββατο (27/5) στον κινηματογράφο Άστορ, προβάλλοντας τις 16 φιναλίστ μικρού μήκους προτού ανακοινωθεί ποια ταινία απέσπασε τις περισσότερες ψήφους του κοινού.

Θυμίζουμε πως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν η δημιουργία μίας μικρού μήκους (2-6') ανεξαρτήτως είδους (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, οπτικό δοκίμιο), γυρισμένης όμως αποκλειστικά με κινητό τηλέφωνο και με επίκεντρο τη θεματική "Σάββατο Βράδυ". Οι 16 φιναλίστ διεκδίκησαν το βραβείο κοινού, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000€ και μία συσκευή Samsung Galaxy S23 Ultra. Η κριτική επιτροπή που επέλεξε τις φιναλίστ αποτελούταν από τους: Δάφνη Χαιρετάκη (σκηνοθέτρια), Κωνσταντίνο Σαμαρά (σκηνοθέτης), Δημήτρη Ζάχο (σκηνοθέτης) και μέλη του περιοδικού Cinematek.

Αφού, λοιπόν, οι θεατές του Άστορ παρακολούθησαν τις φιναλίστ μικρού μήκους στη μεγάλη οθόνη, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού "Ταινίες Τσέπης". Η ταινία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους βάσει online ψηφοφορίας είναι η "Συνάντηση" των Αδαμάντιου Αναστασιάδη και Αδαμαντίας Πιλισσά. Η υπόθεσή της αφορά την καθημερινότητα μιας ηλικιωμένης γυναίκας η οποία διαταράσσεται από ένα απρόοπτο γεγονός. Δείτε την ταινία εδώ:

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι φιναλίστ βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους με ένα βραβείο - ειδικά σχεδιασμένο για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των "Tαινιών Τσέπης". Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε όλες εδώ. Αμέσως μετά την τελετή λήξης ακολούθησε πάρτι στο φουαγιέ του Άστορ.

Τέλος, σημειώστε πως λόγω της θερμής συμμετοχής στην πρώτη διοργάνωση "Ταινίες Τσέπης", το περιοδικό Cinematek τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει μία επιπλέον λίστα ταινιών οι οποίες θα προβληθούν στο Cinematek.gr και θα αποτελέσουν μια ευρύτερη επιλογή "Ταινιών Τσέπης" εκτός συναγωνισμού, ώστε να αποκτήσουν την ορατότητα που αξίζουν. Οι "Ταινίες Τσέπης" ανανεώνουν το ραντεβού με τους δημιουργούς για το 2024!

Πηγή: athinorama.gr