Dracula α λα Φράνσις Φορντ Κόπολα στο Ιντεάλ

Σε αποκατεστημένη έκδοση θα προβληθεί η ταινία “Dracula”, σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα, στον κινηματογράφο Ιντεάλ.

Dracula α λα Φράνσις Φορντ Κόπολα στο Ιντεάλ


Ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ αποτέλεσε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα κινηματογραφικής μεταφοράς για τον Φράνσις Φορντ Κόπολα που θέλησε να αναδείξει τη ρομαντική διάθεση του αιμοδιψούς Κόμη σε ένα κατασκότεινο περιβάλλον μύθου και τρόμου. Ο αιμοχαρής Κόμης «διασχίζει ωκεανούς χρόνου» προκειμένου να επανασυνδεθεί με την χαμένη του αγαπημένη, μετενσαρκωμένη πλέον στο σώμα μιας νεαρής γυναίκας.

Η μεγάλη οθόνη αναδεικνύει το γοτθικό αυτό υπερθέαμα που τιμήθηκε με 3 Όσκαρ. Η ταινία του Κόπολα διακρίνεται για την μπαρόκ σκηνοθεσία, την φαντασμαγορική εικονοποιία, τα θεσπέσια κοστούμια της Έικο Ισιόκα, τη μεγαλειώδη μουσική του Βόιτσεκ Κίλαρ, την υποβλητική φωτογραφία του Μίκαελ Μπάλχαουζ. Ένας κινηματογραφικός θίασος σοφά επιλεγμένων ηθοποιών με την δεσπόζουσα παρουσία του Γκάρι Όλντμαν σε επική ερμηνεία.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το γοτθικό υπερθέαμα του Φράνσις Φορντ Κόπολα σε επετειακή κόπια, ψηφιακά αποκαταστημένη. Μία και μοναδική προβολή στη χώρα μας.

Ταυτότητα ταινίας
ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ / BRAM STOKER’S DRACULA

30TH ANNIVERSARY RESTORATION 4K

Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα
Σενάριο: Μπραμ Στόουκερ (μυθιστόρημα), James V. Hart (σενάριο)
Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντμαν, Γουινόνα Ράιντερ, Κιάνου Ριβς, Αντονι Χόπκινς, Σέιντι Φροστ, Τομ Γουέιτς, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ

Διάρκεια: 127’
Έτος Παραγωγής: 1992

Ημερομηνία:

  • 06/05/2023

22:00

Τοποθεσία:

Ιντεάλ, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα

Eισιτήρια:

7€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 210 3826720 | aiff.gr

Το πολυθρύλητο μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ «Δράκουλας» κυκλοφορεί στις σειρά του Δημήτρη Στεφανάκη «Μεγάλες Αφηγήσεις» των εκδόσεων Μεταίχμιο σε μετάφραση Βασίλη Κιμούλη

Ο Δράκουλας έγινε 121 χρονών