Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας!

Γνωρίζουμε -επιτέλους- πότε θα δούμε τη νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν.

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας!

Αναμονή τέλος σχετικά με την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς το στούντιο της Searchlight ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Deadline, πως το "Poor Things" πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε πως το "Poor Things" βασίζεται σε μυθιστόρημα του Αλασντερ Γκρέι ("Χαμένα κορμιά" στα ελληνικά) και διασκευασμένο σεναριακά από τον Τόνι ΜακΝαμάρα ("Η Ευνοούμενη"). Η ταινία μας μεταφέρει στη βικτοριανή εποχή, όπου η έγκυος Μπέλα αυτοκτονεί για να γλυτώσει από τη συζυγική κακοποίηση. Θα την επαναφέρει όμως στη ζωή ένας ιδιοφυής επιστήμονας, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει την ιδανική σύντροφο, γι' αυτό και θα της μεταμοσχεύσει... το μυαλό ενός μωρού. Εμπόδιο στα σχέδιά του θα μπει ένας αντίζηλος επιστήμονας, τη στιγμή κατά την οποία η Μπέλα θέλει να έχει αυτή τον τελευταίο λόγο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλεϊ και Μαρκ Ράφαλο, με την αμερικανική επιτροπή λογοκρισίας να μας προετοιμάζει για ένα "καυτό" θέαμα. Η ταινία χαρακτηρίστηκε "R" (ακατάλληλη για ανηλίκους") με δικαιολογία το γραφικό γυμνό, το έντονα σεξουαλικό περιεχόμενο, τη βία και την απρεπή φρασεολογία. Για την ευρωπαϊκή αγορά, πάντως, όλα αυτά μοιάζουν με την καλύτερη διαφήμιση.

Επιπλέον, με δεδομένη τη φθινοπωρινή κυκλοφορία του "Poor Things", δεν είναι απίθανο το φιλμ να πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα στο προσεχές φεστιβάλ Βενετίας (30/8-9/9). Σε κάθε περίπτωση, το "Poor Things" πρόκειται φυσικά να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό ακριβώς πότε.

Πηγή: athinorama.gr