Cine Paris: Ανοίγει ξανά!

Θέμα χρόνου η επαναλειτουργία του εμβληματικού κινηματογράφου στην Πλάκα, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία ανακατασκευής

Cine Paris: Ανοίγει ξανά!

Ύστερα από τρία διαδοχικά καλοκαίρια που ήταν κλειστός (2020-2022), ο εμβληματικός θερινός κινηματογράφος Cine Paris (Κυδαθηναίων 22) πρόκειται να λειτουργήσει ξανά.

Ένα προ λίγων ημερών άρθρο του constructionmag.gr, ενημέρωνε για τις εργασίες που ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρία Anax Constructions, ώστε το σινεμά να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2023. Η εταιρία έχει αναλάβει την ολική ανάπλαση του κτηρίου, από την πρόσοψή του, το ισόγειο όπου κάποτε στεγαζόταν το κέντρο διασκέδασης Ζυγός μέχρι και την ταράτσα όπου φιλοξενείται ο κινηματογράφος με θέα την Ακρόπολη.

Το Cine Paris ανήκει πλέον στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο και έχει αναλάβει την εξ ολοκλήρου ανακαίνισή του. Στην παρούσα φάση, γίνονται συζητήσεις με διάφορους επιχειρηματίες από τον χώρο του κινηματογράφου, για να αναλάβουν τη μίσθωση και την επαναλειτουργία του θερινού. Παράλληλα, στο προσεχές διάστημα θα ξεκαθαριστεί και η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του κτηρίου, καθώς εξαρτάται από την ολοκλήρωση των εργασιών. Όπως επισημαίνουν ακόμα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο εσωτερικός χώρος του ισογείου θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα εκδηλώσεων για τις ανάγκες του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου και, επιπλέον, θα είναι διαθέσιμος για χρήση από άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα για τις εκδηλώσεις τους.

Επομένως, στον κινηματογραφικό χάρτη της Αθήνας επιστρέφει σύντομα ένας πολύ αγαπημένος θερινός, στον οποίο ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά.

Πηγή: athinorama.gr