Star Wars: Το θρυλικό Return of the Jedi θα παίξει ξανά στους κινηματογράφους!

Για την επέτειο 40 χρόνων το το θρυλικό Star Wars: Return of the Jedi θα παίξει ξανά στους κινηματογράφους!  

Star Wars: Το θρυλικό Return of the Jedi θα παίξει ξανά στους κινηματογράφους!

Στο πλαίσιο του Star Wars Celebration 2023, του μεγάλου ετήσιου εορτασμού του μαγικού σύμπαντος του George Lucas που φέτος λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο, η Disney επιφύλασσε και μια έκπληξη για τους λάτρεις της αρχικής τριλογίας. Έτσι, μετά την παρουσίαση των Ahsoka, Star Wars: Skeleton Crew, Star Wars Jedi: Survivor και των νέων ταινιών, η εταιρία αποκάλυψε ότι το Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη φορά που η ταινία θα προβληθεί ξανά στα σινεμά μετά από 26 ολόκληρα χρόνια. Η αφορμή είναι ο εορτασμός των 40 χρόνων από την αρχική κυκλοφορία, με την Disney να επιστρατεύει μάλιστα και τον καλλιτέχνη Matt Ferguson για να ετοιμάσει ένα ολοκαίνουργιο poster, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ώρα υπάρχουν ξεκάθαρες πληροφορίες μόνο για τους κινηματογράφους της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρία υποσχέθηκε όμως να μοιραστεί περισσότερα στο άμεσο μέλλον για τις υπόλοιπες χώρες, οπότε δεν αποκλείεται η λατρεμένη Star Wars ταινία να παίξει ξανά και στην Ελλάδα.

Για την ιστορία, το Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi είναι η τρίτη και τελευταία ταινία της αρχικής Star Wars τριλογίας, που κυκλοφόρησε το 1983. Ακολουθεί τις περιπέτειες του Luke Skywalker, του Han Solo, της πριγκίπισσας Leia και των συμμάχων τους, καθώς προσπαθούν να νικήσουν την Αυτοκρατορία και τον ηγέτη της, τον Palpatine. Η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία στο box office και έλαβε θετικές κριτικές από κριτικούς και fans. Ήταν υποψήφια για τέσσερα βραβεία Όσκαρ και κέρδισε ένα για τα καλύτερα οπτικά εφέ. Θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες ταινίες του franchise Star Wars και κλασική ταινία του κινηματογράφου επιστημονικής φαντασίας.

Πηγή: Unboxholics.com