Δείτε τον Κόσμο Αλλιώς: Το Cinedoc επιστρέφει για δέκατη χρονιά!

Αυτό τον Σεπτέμβριο το CineDoc επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας και 4 ακόμα ελληνικών πόλεων (Θεσσαλονίκης, Βόλου, Πάτρας & Αμαλιάδας) για την δέκατη χρονιά του.

Δείτε τον Κόσμο Αλλιώς: Το Cinedoc επιστρέφει για δέκατη χρονιά!

Από τώρα έως και τον Μάϊο, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα 18 ταινιών, θα προσφέρει μια πανοραμική εικόνα της πρόσφατης παγκόσμιας παραγωγής στον χώρο του σινεμά τεκμηρίωσης. Πότε αστείες, άλλοτε βαθιά συγκινητικές, ανατρεπτικές, παράξενες, πάντα ενδιαφέρουσες, οι ιστορίες του CineDoc φωτίζουν απροσδόκητες πλευρές του κόσμου και της ανθρώπινης κατάστασης.

Το ξεκίνημα της σεζόν θα μας βρει να διασχίζουμε την κινηματογραφική απόσταση από την κορυφή του Ολύμπου («Επιστροφή στην Κορυφή» του Στρατή Χατζηελενούδα) έως τα Ρωσο-Ουκρανικά σύνορα («Το Μακρινό Γάβγισμα των Σκυλιών» του Simon Lereng Wilmont).

Λίγα λόγια για τις ταινίες


Επιστροφή στην Κορυφή
Στρατής Χατζηελενούδας | 96’ | Ελλάδα 2018

Το 2008 ο 23χρονος Λεωνίδας ανέβηκε για πρώτη φορά στον Όλυμπο. Στην επιστροφή προς την Αθήνα, ένα ατύχημα με τη μηχανή κόστισε σχεδόν τη ζωή του και τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Τώρα, 10 χρόνια μετά, θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και οι φίλοι του θα φροντίσουν να τα καταφέρει. Τι κι αν κανείς τους δεν έχει ξανανέβει κανένα βουνό ποτέ; Ένας feelgood ύμνος στη δύναμη της θέλησης, της φιλίας και της…punk rock.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Προβολές: Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, 17.30, Ιντεάλ, Πανεπιστημίου 46 | Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 19.30, Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31 | Κυριακή 7 Οκτωβρίου, 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109

Το Μακρινό Γάβγισμα των Σκυλιών
Simon Lereng Wilmont | 90’ | Δανία 2017

Ο 10χρονος Oleg ζει στην εμπόλεμη ζώνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σε ένα χωριό που έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του. Από τότε που πέθανε η μητέρα του, ο Oleg μεγαλώνει με την φροντίδα της γιαγιάς-φύλακα αγγέλου του και τη φιλία του ξαδέρφου του, ανάμεσα σε ήχους εκρήξεων και κάλυκες πολυβόλων όπλων. Για έναν ολόκληρο χρόνο η κάμερα του Wilmont ακολουθεί τη ζωή του Oleg καταγράφοντας μια καθημερινότητα που είναι ικανή να διαβρώσει ακόμα και την πιο τρυφερή παιδικότητα. Το αποτέλεσμα είναι μια γλυκόπικρη, στιγμές σκληρή και βαθιά συγκινητική ταινία, που έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων ανά τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία και τον Χρυσό Αλέξανδρο του 20ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Προβολή: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, Αλκυονίς New Star Art Cinema, Ιουλιανού 42

Ημερομηνία: 26/09/2018 03/10/2018 07/10/2018 17/10/2018

Τοποθεσία:
Σε διάφορους κινηματογράφους

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox