Ant-Man and the Wasp: Quantumania: Εξηγώντας τις post-credit σκηνές του

SPOILERS από το "Ant-Man and the Wasp: Quantumania"! 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania: Εξηγώντας τις post-credit σκηνές του

SPOILERS από το "Ant-Man and the Wasp: Quantumania"!

Αν δεν έχετε δει την ταινία, μπορείτε να διαβάσετε το review μας εδώ.


Δύο ήταν οι σκηνές μετά τους τίτλους τέλους που είχε το "Ant-Man and the Wasp: Quantumania", κάθε μια από τις οποίες πιο σημαντική από την άλλη. Γι'αυτό και εμείς αποφασίσαμε να σας τις αναλύσουμε και να σας εξηγήσουμε τον αντίκτυπο που πιθανότατα θα έχουν στο μελλοντικό MCU.

To συμβούλιο των Kangs

Η πρώτη σκηνή είναι σχετικά γνωστή για όσους έχουν διαβάσει τα κόμικς. Πρόκειται για το συμβούλιο των Kangs, όπου βλέπουμε όλες τις διαφορετικές εκδοχές του χαρακτήρα που συγκεντρώνονται σε ένα μέρος. Αρχηγοί του συμβουλίου είναι - φυσικά - διαφορετικές εκδοχές του ήρωα, όπως οι Rama-Tut, Immortus και ένας variant που μοιάζει να είναι ο Scarlet Centurion.

Η εν λόγω σκηνή υπάρχει για δύο κύριους λόγους. Ο πρώτος είναι για να δείξει την βαρύτητα των λεγόμενων του Kang the Conqueror - και του He Who Remains του "Loki" πριν από αυτόν - ότι δηλαδή είναι αυτός που στέκεται ανάμεσα στο timeline τους και τους variants του που θέλουν να το καταστρέψουν. Ο Kang του "Ant-Man" δουλεύει με ένα ήθος σαν του Thanos, επιμένοντας ότι δεν θέλει να κατακτήσει την ίδια την πραγματικότητα, αλλά όλους τους variants και τα διαχωρισμένα timelines από τα οποία προέρχονται. Αλλά οι ομόλογοί του είναι ξεκάθαροι στο ότι δεν έχουν κανέναν σκοπό να διατηρήσουν την ισορροπία ή την αποκατάσταση (ασχέτως του πόσο άστοχες είναι αυτές οι προθέσεις), μόνο την εξολόθρευση.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το να μας δώσει μια ματιά στους τρεις προαναφερθέντες variants, που πολύ πιθανό είναι να μας κρατήσουν συντροφιά στην 5η και 6η Φάση του MCU, μέχρι το "Avengers: The Kang Dynasty" του 2025.Tο μεγαλύτερο ερώτημα είναι το ποιος από τους τρεις (Rama-Tut, Immortus, Scarlet Centurion) θα ηγηθεί της αλλαγής ενάντια σε οποιαδήποτε εκδοχή των Avengers δούμε στο μέλλον. Ο καθένας τους θα παίξει αναμφισβήτητα και από έναν σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, αλλά ποιος θα τα βάλει με τους ισχυρότερους ήρωες της Γης; Ο Rama-Tut; Ο Immortus; Ο Centurion; Ή μήπως κάποια άλλη εκδοχή του Kang;

Property of Marvel. (Avengers #267)
Property of Marvel. (Avengers #267)

Ο Victor Timely και η δεύτερη σεζόν του "Loki"

Η δεύτερη σκηνή μετά τους τίτλους τέλους παρουσιάζει μια τέταρτη εκδοχή του Kang. Αυτήν την φορά συναντάμε τον Victor Timely. Εκ πρώτης όψεως, ο χαρακτήρας φαίνεται να είναι ένας ευγενικός επιστήμονας του 20ου αιώνα που παρουσιάζει τα ευρήματα του στο κοινό. Αν όμως μάς έμαθε κάτι ο Kang της ταινίας και η ιστορία του με την Janet Van Dyne στο Quantum Realm, αυτό είναι ότι καμιά εκδοχή του δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Στην εν λόγω σκηνή βλέπουμε τους Loki και Mobius, οι οποίοι - κατά πως φαίνεται - έχουν ταξιδέψει πίσω στον χρόνο για να συναντήσουν τον χαρακτήρα.

Ο Loki είναι πιο αγχωμένος με την εμφάνιση του Victor, αλλά ο Mobius - ο οποίος, με βάση το φινάλε της πρώτης σεζόν, δεν θυμάται τον χρόνο του με τον Loki, πριν η Sylvie σκοτώσει τον He Who Remains - στέκεται δίπλα στον πρώην κολλητό του από την TVA και δεν είναι σίγουρος γιατί υπάρχει τόσος πανικός. Κατά πάσα πιθανότητα, οι μνήμες του θα επιστρέψουν με κάποιον τρόπο στην δεύτερη σεζόν του "Loki", γιατί ο Timely έχει μερικούς ισχυρούς δεσμούς με τους επερχόμενους 'παίχτες' του MCU.

Πέρα από το γεγονός ότι ίσως θα είναι ο κύριος ανταγωνιστής στην δεύτερη σεζόν του "Loki", η εισαγωγή του Timely μπορεί να σημάνει τρομερά πράγματα για δύο από τις μεγαλύτερες εισαγωγές του MCU: τους Fantastic Four και τους X-Men.

Ο Timely - γνωστός μέσα από τα κόμικς για την δημιουργία "άκακης" τεχνολογίας σε μια εποχή πριν τους Avengers και πριν τον Howard Stark - είναι άμεσος υπαίτιος για την τεχνολογία που έκανε πραγματικότητα το solar gem. Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικά κομμάτια που δημιούργησαν τον πρώτο Human Torch (ο οποίος είχε κάνει cameo στο "Captain America: The First Avenger"). Αν και οι τωρινές εκδοχές του χαρακτήρα τον έχουν απομακρύνει από τις android ρίζες του, ακόμα δεν ξέρουμε ποια κατεύθυνση θα πάρει το MCU σχετικά με την εισαγωγή της πρώτης οικογένειας της Marvel. Και, δεδομένου ότι το origin του Kang - ή αλλιώς Nathaniel Richards ή Kang Prime - είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτό του Doctor Doom, τότε να περιμένετε τον κακό να εμφανιστεί σίγουρα στην επερχόμενη ιστορία των Fantastic Four.

Κάθε άλλη ανακάλυψη του Timely τείνει να είναι πιο διαβολική από την πρώτη. Κατά την διάρκεια των κόμικς "Kang Dynasty", η Κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει τον Sentinel Fleet να προστατέψει την Γη από το να γίνει υποχείριο του Kang. Ωστόσο, αυτή η εκδοχή του, καταφέρνει να πάρει τον έλεγχο του στόλου, λόγω της προηγμένης του γνώσης στην τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί (μέρος της εν λόγω τεχνολογίας δημιουργήθηκε με την βοήθεια ενός από τους variants του). Οι Sentinels είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές στους μεταλλαγμένους - και άρα στους X-Men - στα κόμικς και αν το MCU κρατήσει την ιστορία, τότε μια εκδοχή αυτής της ιστορίας ίσως κάνει το πέρασμά της από το κινηματογραφικό σύμπαν. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Kang θα μας απασχολήσει τόσο στην 5η όσο και στην 6η Φάση, μέσα στις οποίες θα κάνει το ντεμπούτο της η πολυαναμενόμενη υπερηρωική ομάδα μεταλλαγμένων.

Πηγή: ign.gr