Ταινίες της εβδομάδας: Τα μάγια της Κέιτ Μπλάνσετ και η επιστροφή του Πανουσόπουλου

Μαγεία, γέλιο, συγκίνηση και ελληνικό άρωμα… Ικαρίας, είναι τα συστατικά των ταινιών του κινηματογραφικού χάρτη της εβδομάδας 20 – 26 Σεπτεμβρίου.

Ταινίες της εβδομάδας: Τα μάγια της Κέιτ Μπλάνσετ και η επιστροφή του Πανουσόπουλου

Σεπτέμβρης συνεχίζει να μας δείχνει το καλό του «πρόσωπο», δημιουργώντας μας την επιθυμία να αναζητήσουμε τα θερινά σινεμά που έχουν μείνει ανοιχτά ή τις κλειστές αίθουσες που «αγκαλιάζουν» τις παραγωγές της εβδομάδας.

Η κινηματογραφική εβδομάδα 20/9 – 26/9 λοιπόν, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον Γιώργο Πανουσόπουλο με την πολυαναμενόμενη ταινία του «Σ’ αυτήν την χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει». Παράλληλα, η Κέιτ Μπλάνσετ πιάνει το μαγικό ραβδί στην επική περιπέτεια «To Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο», ενώ ο μοναδικός Χοακίν Φοίνιξ ενσαρκώνει τον Τζον Κάλαχαν στην αυτοβιογραφική παραγωγή «Μην ανησυχείς, δε θα φτάσει μακριά με τα πόδια». Στις σημαντικές επανεκδόσεις της εβδομάδας βρίσκουμε την υπέροχη Ανιές Βαρντά με το «Η Κλεό από τις 5 έως τις 7», καθώς και το κλασικό νουάρ «New York Confidential».

Σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Τι μαγικό συμβαίνει σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο; Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής (Serge Requet Barville) και μία νεαρή οικονομολόγος (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Τα λεφτά είναι ντεμοντέ και όχι μόνο… no banks, nο streets, no cars, no rooms to let. Εκεί θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο (Μπάμπης Χατζηδάκης) και την πληθωρική χήρα του νησιού (Φωτεινή Τσακίρη), θα παραδοθούν στη δίνη του έρωτα και στον σαγηνευτικό αυτόν τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα.

Μην ανησυχείς , δε θα φτάσει μακριά με τα πόδια

Σκηνοθεσία: Γκας Βαν Σαντ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Ο Τζον Κάλαχαν παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε ένα τροχαίο και το τελευταίο πράγμα που έχει σκοπό να κάνει είναι να κόψει το ποτό. Όταν δέχεται να κάνει φυσιοθεραπεία (με την παρότρυνση της κοπέλας του κι ενός χαρισματικού σπόνσορα) ο Κάλαχαν ανακαλύπτει το ταλέντο του να σχεδιάζει προκλητικά σκίτσα για εφημερίδες που τον κάνουν διάσημο παγκοσμίως.

To Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο

Σκηνοθεσία: Ιλάι Ροθ

ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Ο Λούις, ένα ορφανό αγοράκι, μετακομίζει στο Μίσιγκαν για να ζήσει στο σπίτι του θείου του, Τζόναθαν. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας, αφού τόσο ο θείος του όσο και η καλύτερή του φίλη, Φλόρενς, είναι μάγοι. Σύντομα, ο μικρός Λούις θα αντιληφθεί πως το σπίτι έχει ένα μεγάλο μυστικό, αφού στους τοίχους του κρύβεται ένα μαγικό ρολόι που έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο! Θα καταφέρουν να το βρουν και να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά;

Χάσαμε το δρόμο… Στοπ!

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Αλμπανέζε

ΚΩΜΩΔΙΑ

Ο Μάριο Καβαλάρο ξυπνάει κάθε πρωί με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά και την ίδια πόλη, το Μιλάνο. Έχει μόλις κλείσει τα πενήντα. Αγαπάει την ακρίβεια, τη συνέπεια, τον σεβασμό και τους καλούς τρόπους και γενικότερα την τάξη: για εκείνον, όλοι πρέπει να μιλούν χαμηλόφωνα και να μένουν εκεί όπου ανήκουν. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο μαγαζί που κληρονόμησε από τον πατέρα του και τον κήπο στην ταράτσα του σπιτιού του – το μόνο πραγματικό πάθος του. Κάθε αλλαγή τον τρομάζει, πόσο μάλλον όταν αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με την πώληση του αγαπημένου του μπαρ σε έναν Αιγύπτιο και τον ερχομό του Όμπα, ενός Σενεγαλέζου πωλητή δρόμου, που -με περισσή αυτοπεποίθηση- στήνει την πραμάτεια του και του κλέβει την πολυπόθητη πελατεία.

Ο Johnny English ξαναχτυπά

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κερ

ΚΩΜΩΔΙΑ

Όταν αποκαλύπτονται οι πραγματικές ταυτότητες όλων των Βρετανών μυστικών πρακτόρων, ο Johnny English αφήνει τη διδασκαλία και αναλαμβάνει να «αποκρυπτογραφήσει» τον ψηφιακό κόσμο με τις άπειρες αναλογικές του γνώσεις και να βρει τους χάκερς! Στο πλευρό του η εντυπωσιακή Όλγα Κουριλένκο, που προσπαθεί να του βάλει ένα φρένο, αλλά ο οδοστρωτήρας Johnny English δε σταματά να προσφέρει απλόχερα το γέλιο.

Η Κλεό από τις 5 έως τις 7

Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά

ΣΙΝΕΦΙΛ

Η Cleo είναι μια γαλλίδα τραγουδίστρια που περιμένει τα αποτελέσματα κάποιων ιατρικών εξετάσεων που έκανε, ενώ πιστεύει ότι έχει καρκίνο και ότι θα πεθάνει σύντομα. Σε δυο ώρες έχει ραντεβού με το γιατρό και μέχρι τότε περιπλανιέται στους δρόμους του Παρισιού.

New York Confidential

Σκηνοθεσία: Ράσελ Ράουζ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ – ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ένας μαφιόζος συνεργάζεται με διεφθαρμένους πολιτικούς και οργανώνει δολοφονίες κερδίζοντας πολλά χρήματα. Σύντομα όμως μπαίνει και ο ίδιος στο στόχαστρο του πιο σκοτεινού κυκλώματος στο Μανχάταν.

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox