Πέθανε ο Χιου Χάντσον, σκηνοθέτης των «Δρόμων της Φωτιάς» (vid)

Πέθανε στα 86 του ο Χιου Χάντσον, σκηνοθέτης των «Δρόμων της Φωτιάς»

Πέθανε ο Χιου Χάντσον, σκηνοθέτης των «Δρόμων της Φωτιάς» (vid)

Στην ηλικία των 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός σκηνοθέτης Χιου Χάντσον, την Παρασκευή (10/2), γνωστός για το βραβευμένο με Όσκαρ αριστούργημα «Δρόμοι της Φωτιάς» (Chariots of Fire).

O Χάντσον άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν εξαιτίας πρόσφατης περιπέτειας της υγείας του, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο ηθοποιός Νάιτζελ Χάβερς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία του 1981 για την ιστορία δύο Βρετανών δρομέων τη δεκαετία του 1920, δήλωσε «συντετριμμένος» από τον θάνατο του σκηνοθέτη, ενώ πρόσθεσε ότι «το Chariots of Fire ήταν μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της επαγγελματικής μου ζωής και, όπως πολλές άλλες που ακολούθησαν τις οφείλω σε αυτόν. Θα μου λείψει πολύ».

Η καριέρα του

Προτού ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, ο Χάντσον σκηνοθετούσε τηλεοπτικές διαφημίσεις στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Αργεντινό Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, θρυλικό οδηγό αγώνων της Φόρμουλα 1.

Οι «Δρόμοι της Φωτιάς», η ιστορία των βρετανών δρομέων που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924, σάρωσε τα Όσκαρ το 1982 – μεταξύ αυτών το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το βραβείο Καλύτερης Μουσικής, την οποία έγραψε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Πηγή: cnn.gr