«Τιτανικός»: Ξανά στους κινηματογράφους από τις 9 Φεβρουαρίου σε 3D! (vid)

Με αφορμή την 25η επέτειό του, ο θρυλικός «Τιτανικός» επιστρέφει στους κινηματογράφους σε 3D

«Τιτανικός»: Ξανά στους κινηματογράφους από τις 9 Φεβρουαρίου σε 3D! (vid)

Κόστισε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια για να γυριστεί, ήταν η ακριβότερη κινηματογραφική παραγωγή στην ιστορία για την εποχή της, αλλά έφτασε να κερδίζει 11 βραβεία Όσκαρ και να συγκεντρώνει συνολικά 2,18 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Ο "Τιτανικός", που κυκλοφόρησε το 1997 σαρώνοντας τα πάντα, παραμένει μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες που φτιάχτηκαν ποτέ και επιστρέφει στους κινηματογράφους σε 3D, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο 25 χρόνων από την πρεμιέρα της.

Σχεδόν αποκλειστική ευθύνη για την επιτυχία του "Τιτανικού" φέρει ο σκηνοθέτης της Τζέιμς Κάμερον, ο άνθρωπος ο οποίος για περισσότερα από τριάντα χρόνια σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στα κινηματογραφικά ταμεία. Συγκεκριμένα, τρεις από τις ταινίες του βρίσκονται στην κορυφαία τετράδα των πιο εμπορικά επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών. Αναλυτικότερα, στη θέση νούμερο ένα βρίσκεται το "Avatar" (2009) με 2,9 δις, στην τρίτη ο "Τιτανικός" με 2,18 και στην τέταρτη το σίκουελ "Avatar: The Way of Water" (2022) με 2,12 που παίζεται ακόμα στους κινηματογράφους. Κάπως έτσι, συγκεντρωτικά τα φιλμ του Κάμερον έχουν καταφέρει συνολικά να ξεπεράσουν τα 8 δις σε εισπράξεις παγκοσμίως. Ιδρώσαμε...

Παρότι ο Κάμερον ήδη είχε σπουδαίες ταινίες στο όνομά του (οι δύο "Εξολοθρευτές", η "Άβυσσος"), ο "Τιτανικός" ήταν εκείνη που με κάποιον τρόπο τον θεμελίωσε για πάντα στην κινηματογραφική ιστορία. Και τώρα, έχουμε την ευκαιρία να "επιβιβαστούμε" ξανά στο εντυπωσιακό πλην τραγικό πλοίο. Θυμίζουμε πως η υπόθεση, με πρωταγωνιστές τους Κέιτ Γουίνσλετ και Λεονάρντο ντι Κάπριο, εκκινεί με την εκατοντάχρονη Ρόουζ, επιζήσασα του "Τιτανικού", να διηγείται την ιστορία της πάνω στο θρυλικό υπερωκεάνιο, το οποίο απέπλευσε στις 10 Απριλίου 1912 από το Σαουθάμπτον και δεν έφτασε ποτέ στη Νέα Υόρκη.

Η επανέκδοση του τρισδιάστατου "Τιτανικού" κυκλοφορεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Πηγή: athinorama.gr