Ποια αθώα κωμωδία του ελληνικού σινεμά κρίθηκε ακατάλληλη και γιατί

Είναι απίστευτο αλλά μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου κρίθηκε ως ακατάλληλη για ανηλίκους.

Ποια αθώα κωμωδία του ελληνικού σινεμά κρίθηκε ακατάλληλη και γιατί

Το 1961 η Φίνος Φιλμ συνέχιζε να γυρίζει υπέροχες κωμωδίες που άφησαν εποχή και τις βλέπουμε ακόμα και σήμερα. Η εν λόγω κωμωδία σκηνοθετήθηκε από τον Νίκο Τσιφόρο ο οποίος έγραψε και το σενάριο σε συνεργασία με τον Πολύβιο Βασιλειάδη.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου 1961. Στην πρώτη της κινηματογραφική προβολή πραγματοποίησε 25.617 εισιτήρια και έλαβε την 26η θέση σε σύνολο 68 ταινιών. Θα πήγαινε σίγουρα καλύτερα αν δεν κρινόταν ακατάλληλη για ανηλίκους.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμμετείχαν η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Νίκος Ρίζος και η Έλσα Ρίζου. Η ταινία αυτή δεν είναι άλλη από την αγαπημένη κωμωδία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός».

Ο ευκατάστατος μεσήλικας έμπορος βουτύρου και ελαιόλαδου Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Βασίλης Αυλωνίτης) απατά συχνά την αυστηρή και άσχημη γυναίκα του Μαρίνα (Γεωργία Βασιλειάδου) τις υποψίες της οποίας φροντίζει να κατευνάζει ενοχοποιώντας τον κοντό γαμπρό του Μάχο (Νίκος Ρίζος) τον οποίο η Μαρίνα αντιπαθεί και περιφρονεί. Όταν η ζωηρή και γοητευτική ζωντοχήρα γειτόνισσα Ηρώ (Πόπη Λάζου) παροτρύνει τον Κλέαρχο να της κάνει παρέα στις διακοπές της στα Καμένα Βούρλα, εκείνος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τη συνοδεύσει, που δεν θα υποψιάσει όμως τη Μαρίνα. Έτσι, όταν συνειδητοποιεί πως ο γαμπρός του Μάχος, αντιμετωπίζει κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα, τον πείθει να συμβουλευτεί γιατρό ο οποίος θα του συστήσει ιαματικά μπάνια στα Καμένα Βούρλα. Κατόπιν, πείθει τη γυναίκα του πως ο Μάχος θα πάει στα Καμένα Βούρλα με πρόφαση τα ιαματικά μπάνια για να κάνει στην πραγματικότητα διακοπές με κάποια ερωμένη του και προτείνει να πάει και ο ίδιος εκεί για να παρακολουθεί δήθεν το γαμπρό τους...

Η ταινία αυτή κρίθηκε ακατάλληλη στην εποχή της, γιατί έθιγε το ζήτημα της συζυγικής απιστίας.