Ταινίες της εβδομάδας: «Τσε, ο Επαναστάτης» και «Ο Κόκκινος Κύκλος»

Με τις πρώτες δροσιές του Σεπτέμβρη κάνουν την εμφάνισή τους στις αίθουσες ενδιαφέρουσες αστυνομικές ταινίες, τρυφερές κομεντί, αλλά και κοινωνικά δράματα.

Ταινίες της εβδομάδας: «Τσε, ο Επαναστάτης» και «Ο Κόκκινος Κύκλος»

Μια… δροσερή κινηματογραφική εβδομάδα επιφυλάσσουν οι ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες το διάστημα 13-19 Σεπτεμβρίου 2018. Μεταξύ άλλων, ο Στίβεν Σόντερμπεργκ σκηνοθετεί το δεύτερο μέρος της βιογραφικής ταινίας «Τσε: Ο επαναστάτης», ο Denzel Washington ξαναγίνεται ένας σκοτεινός τιμωρός στο «The Equalizer 2», ενώ στις σημαντικές επανεκδόσεις συγκαταλέγεται το κλασικό «Ο Κόκκινος Κύκλος», του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Αλέν Ντελόν.

Τσε: Ο επαναστάτης

Σκηνοθέτης: Στίβεν Σόντερμπεργκ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Αμέσως μετά την Κουβανική Επανάσταση, ο Τσε είναι πιο διάσημος και πιο ισχυρός από ποτέ. Ξαφνικά τα ίχνη του χάνονται μέχρι που εμφανίζεται στην Βολιβία. Εκεί θα οργανώσει μια μικρή ομάδα από Κουβανούς συντρόφους και Βολιβιανούς νεοσύλλεκτους με σκοπό να ξεκινήσουν τη μεγάλη επανάσταση της Λατινικής Αμερικής. Η Βολιβιανή επιχείρηση είναι μια ιστορία θυσίας και ιδεαλισμού. Ένας ανταρτοπόλεμος που καταλήγει σε αποτυχία και οδηγεί τον Τσε στον θάνατο. Μέσα από αυτή την ιστορία καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκεβάρα παραμένει ένα σύμβολο ιδεαλισμού και ηρωισμού που ζει στις καρδιές των ανθρώπων όλου του κόσμου.

The Equalizer 2

Σκηνοθέτης: Antoine Fuqua

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αν έχεις ένα πρόβλημα και δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει, ο Robert McCall είναι ο άνθρωπος σου. Πρόκειται, άλλωστε, για τον ένα και μοναδικό Equalizer. Ο McCall βοηθά τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους αποδίδοντας δικαιοσύνη. Αμείλικτα. Αλλά όταν το επικίνδυνο παρελθόν του έρθει στην επιφάνεια, θα χρειαστεί όλες του τις δεξιότητες για να βγει ζωντανός. Έχει έρθει η ώρα να βρεθεί αντιμέτωπος με άρτια εκπαιδευμένους δολοφόνους που δεν θα σταματήσουν πουθενά για να τον εξολοθρεύσουν.

Γλυκιά πατρίδα

Σκηνοθέτης: Γουόρικ Θόρντον

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Ο Σαμ, ένας μεσήλικας Αβορίγινας, δουλεύει για λογαριασμό ενός ιεροκήρυκα στην κεντρική Αυστραλία. Όταν ο βετεράνος πολέμου Χάρι Μαρτς μετακομίζει σε ένα γειτονικό σταθμό, ο Σαμ και η οικογένεια του στέλνονται να τον βοηθήσουν να εγκατασταθεί. Η επαφή τους με τον σκληρό και οργισμένο Χάρι σύντομα οδηγεί σε ένα βίαιο ξέσπασμα με τραγικές συνέπειες.

Ωραίο μου διαζύγιο

Σκηνοθέτης: Michèle Laroque

ΚΟΜΕΝΤΙ

Η Angela μοιάζει να ζει μια ονειρεμένη ζωή στη Νίκαια σε ένα όμορφο διαμέρισμα με τον αγαπημένο της σύζυγο και την έφηβη κόρη της. Την παραμονή των Χριστουγέννων όμως όλα μοιάζουν να καταρρέουν, όταν ο σύζυγός της ξαφνικά την εγκαταλείπει. Τότε η Angela αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή της. Ένα πραγματικό στοίχημα, καθώς θα πρέπει να το κατορθώσει σε πείσμα της νευρωτικής κολλητής της, της τυρρανικής μητέρας της και του ψυχιάτρου της με τις πειραματικές μεθόδους θεραπείας. Η αισιόδοξη Angela ανανεώνει την προβληματική σχέση με την έφηβη κόρη της και ανοίγει τα φτερά της στη νέα ζωή ως ελεύθερη γυναίκα πια, γεμάτη όρεξη για καινούργιες περιπέτειες. Η νέα ζωή της δείχνει να έχει πολλές υποσχέσεις πια. Αλλά και πολλές ανατροπές…

Στις τρεις κορυφές

Σκηνοθέτης: Γιαν Τσάμπαϊλ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Ο Άαρον προσκαλεί τη σύντροφό του, Λέα, και τον οκτάχρονο γιο της, Τρίσταν, σε μια εκδρομή στο βουνό. Αντί για μια αρμονική έναρξη της καινούργιας τους ζωής μαζί, το ταξίδι τούς επιφυλάσσει πολλά και δύσκολα εμπόδια, καθώς οι τρεις τους μάχονται για τη θέση τους στη νέα οικογένεια. Ψηλά στην περιοχή των Τριών Κορφών, ο Άαρον και ο Τρίσταν έρχονται αντιμέτωποι με την αγάπη και τον φόβο που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, ενώ η Λέα βρίσκεται ανάμεσά τους, προσπαθώντας να σταθεροποιήσει το ιδιόμορφο αυτό τρίγωνο. Στην προσπάθειά του να κερδίσει την αποδοχή του αγοριού, που δείχνει μια ολοένα και πιο επιθετική συμπεριφορά απέναντί του, ο Άαρον παίρνει τον Τρίσταν ψηλά στο βουνό. Όταν, όμως, έρθει η ομίχλη και o Άαρον χάσει τον μικρό, το υπόγειο παιχνίδι εξουσίας ανάμεσά τους παίρνει μια επικίνδυνη τροπή.

Ο κατάσκοπος που με παράτησε

Σκηνοθέτης: Σουζάνα Φόγκελ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η Audrey και η Morgan είναι δύο 30άρες κολλητές φίλες που ζουν στο Los Angeles και τελείως απρόσμενα βρίσκονται μπλεγμένες σε μία διεθνή συνομωσία όταν ο πρώην φίλος της Audrey εμφανίζεται στο διαμέρισμα τους με μία ομάδα αδίστακτων εκτελεστών να τον ακολουθεί. Εκπλήσσοντας ακόμα και τους ίδιους τους τους εαυτούς οι δύο κοπέλες ορμούν στην δράση καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να σώσουν τον κόσμο ενώ τις αναζητούν στην Ευρώπη διάφοροί εκτελεστές αλλά και ένας γοητευτικός αλλά ύποπτος Άγγλος πράκτορας.

Κυνηγός – The Predator

Σκηνοθέτης: Σέιν Μπλακ

ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι επιστρέφει στο σπίτι του μέσα από την εκρηκτική επαναφορά της κινηματογραφικής σειράς «Κυνηγός» του Σέιν Μπλακ. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη. Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και μια καθηγήτρια εξελικτικής βιολογίας θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Η Τζούλιετ, Γυμνή

Σκηνοθέτης: Τζέσι Πέρεζ

ΚΟΜΕΝΤΙ

Η Άννι έχει μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, φανατικό θαυμαστή ενός ξεπεσμένου ροκ σταρ, ονόματι Τάκερ Κρόου. Ο Ντάνκαν είναι περισσότερο αφοσιωμένος στο μουσικό του είδωλο παρά στη σύντροφό του. Όλα αυτά μέχρι η Άννι να γνωρίσει τον Τάκερ… Μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, τη μοναξιά και την απροσδόκητη πορεία της ζωής. Βασισμένη στο best-seller του Νικ Χόρνμπι (High Fidelity, Για Ένα Αγόρι).

Ο Κόκκινος Κύκλος

Σκηνοθέτης: Ζαν-Πιέρ Μελβίλ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μετά την πρόσφατη αποφυλάκιση του, ο διαβόητος ληστής Κόρι, συνεργάζεται με έναν δραπέτη κι ένα διεφθαρμένο αστυνομικό για τη μεγαλύτερη ληστεία διαμαντιών στο Παρίσι. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανελέητο κυνηγητό στο κατόπι τους.