Η Warner θέλει να μεταφέρει το «Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» σε δυο ταινίες

Προσπαθώντας να σώσει το franchise, η Warner θέλει να μεταφέρει το πετυχημένο θεατρικό στο σινεμά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει την έγκριση της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Η Warner θέλει να μεταφέρει το «Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» σε δυο ταινίες

Τα τελευταία χρόνια το franchise του «Χάρι Πότερ» φαίνεται έχει πέσει θύμα μιας ασυγχώρητης κατάρας. Μετά από ένα αρκετά πετυχημένο κινηματογραφικό ντεμπούτο των εφτά βιβλίων της σειράς, το spin-off «Φανταστικά Ζώα», το οποίο ήταν προγραμματισμένο να μας χαρίσει άλλες πέντε ταινίες, δεν τα πήγε και τόσο καλά όσο κάποιοι θα περίμεναν. Σ

υνδυάστε την αποτυχία αυτή μαζί με τα τρανσοφοβικά σχόλια της συγγραφέως Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και το μέλλον του franchise δείχνει ήδη αρκετά θολό.

harry potter and the cursed child

Ομως η Warner Bros. Discovery δεν θέλει να το βάλει κάτω και έχει κάποιες ιδέες για την αναβίωσή του. Σύμφωνα με το site Puck, η Warner θέλει να μεταφέρει στο σινεμά το θεατρικό «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» σε δυο ταινίες, κάτι όμως που μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει την έγκριση της Ρόουλινγκ. Παλιότερα, όταν της είχαν προτείνει την ιδέα, εκείνη το είχε αρνηθεί, αλλά τώρα και μετά την αποτυχία των «Φανταστικών Ζώων», ίσως πει το ναι.

Σύμφωνα επίσης με το άρθρο το franchise των «Φανταστικών Ζώων» είναι και επίσημα νεκρό, μιας και η τελευταία ταινία «Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ» ήταν η πρώτη ταινία από το σύμπαν του «Χάρι Πότερ» που έχασε λεφτά στο box office, ενώ οι ελπίδες για μια τηλεοπτική σειρά έχουν ξεγραφτεί τελειώς από την ίδια την Ρόουλινγκ. Οπότε, για να συνεχίσει το franchise, η Warner έχει δυο επιλογές: ή θα πρέπει να γίνει ταινία το «Καταραμένο Παιδί» ή θα πρέπει να κάνουν ριμέικ τις ταινίες «Χάρι Πότερ» από την αρχή.

πηγή: flix