Τα βραβεία του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο Χρυσός Αλέξανδρος στο «Έχω ηλεκτρισμένα όνειρα»

Τα βραβεία του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τα βραβεία του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο Χρυσός Αλέξανδρος στο «Έχω ηλεκτρισμένα όνειρα»

Το μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας-Χρυσός Αλέξανδρος «Θόδωρος Αγγελόπουλος» απέσπασε η ταινία «Έχω ηλεκτρισμένα όνειρα» της Βαλεντίνα Μαουρέλ στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η κριτική επιτροπή απένειμε την κορυφαία διάκριση στην ταινία ΕΧΩ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ / I HAVE ELECTRIC DREAMS συμπαραγωγής Βελγίου-Γαλλίας-Κόστα Ρίκα, 2022, που συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ «για ένα πανέμορφο και τρυφερό πορτρέτο του πώς να αγαπάς τα ελαττώματα ενός αγαπημένου σου ανθρώπου».

Το Ειδικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής – Αργυρός Αλέξανδρος, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΥΡΑΝΟΥ / A PIECE OF SKY του Μίκαελ Κοχ, Ελβετία, 2022.

Το Ειδικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για Καλύτερη Σκηνοθεσία – Χάλκινος Αλέξανδρος με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονέμεται στην ΤΣΙ ΧΑΓΙΑΚΑΟΥΑ για την ταινία ΣΧΕΔΙΟ 75 / PLAN 75, Ιαπωνία-Γαλλία-Φιλιππίνες-Κατάρ, 2022.

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας έλαβε η ΡΟΟΥΖΙ ΜακΓΙΟΥΕΝ για την ερμηνεία της στην ταινία BLUE JEAN της Τζόρτζια Όουκλι, Ηνωμένο Βασίλειο, 2022, ενώ το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας απονέμεται στον ΡΕΪΝΑΛΔΟ ΑΜΙΕΝ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ για την ερμηνεία του στην ταινία ΕΧΩ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ / I HAVE ELECTRIC DREAMS της Βαλεντίνα Μαουρέλ, Βέλγιο-Γαλλία-Κόστα Ρίκα, 2022.

Το Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης δόθηκε στην ταινία ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ / THE DAM του Αλί Σερί, Γαλλία-Λίβανος-Σουδάν-Κατάρ-Γερμανία-Σερβία, 2022.

Ειδική μνεία απονέμεται στην ταινία ΝΑΡΚΩΣΗ / NARCOSIS του Μαρτάιν ντε Γιονγκ, Ολλανδία, 2022.

Πηγή: lifo.gr