Boccaccio ‘70, των Μάριο Μονιτσέλι, Φεντερίκο Φελίνι, Λούκινο Βισκόντι, Βιτόριο ντε Σίκα

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί από τη New Star η ταινία των μεγάλων δημιουργών Μάριο Μονιτσέλι, Φεντερίκο Φελίνι, Λούκινο Βισκόντι και Βιτόριο ντε Σίκα, Boccaccio ‘70.

Boccaccio ‘70, των Μάριο Μονιτσέλι, Φεντερίκο Φελίνι, Λούκινο Βισκόντι, Βιτόριο ντε Σίκα

Τέσσερις τιτάνες του ιταλικού κινηματογράφου αποδίδουν φόρο τιμής στον Βοκκάκιο, μέσα από τέσσερις ιστορίες, που θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί από τον ίδιο, στη σύγχρονη εποχή. Ένα από τα μεγάλα έπη του ιταλικού κινηματογράφου που εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο.

Τέσσερις κορυφαίοι δημιουργοί που δεν χρειάζονται συστάσεις. Τρεις ντίβες της χρυσής εποχής του κινηματογράφου που εξακολουθούν να στοιχειώνουν τα όνειρά μας. Ένας μυθικός παραγωγός, ο Κάρλο Πόντι. Ένας συγγραφέας του Μεσαίωνα, με το έργο του να εμπνέει ξανά και ξανά τους δημιουργούς, ο Βοκκάκιος.

Οι τέσσερις κολοσσοί του σινεμά, ο καθένας με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του στυλ, μεταφέρουν τις δροσερές ιστορίες του Βοκκάκιου στη σημερινή εποχή, σε μια ταινία που με το πέρασμα του χρόνου, ανακαλύπτεται ξανά και ξανά από τους νεώτερους (και όχι μόνο) θεατές.

ΣΥΝΟΨΗ

Η μεγάλη συνάντηση τεσσάρων τιτάνων του ιταλικού κινηματογράφου που δεν χρειάζονται συστάσεις. Βιτόριο Ντε Σίκα, Φεντερίκο Φελίνι, Λουκίνο Βισκόντι και Μάριο Μονοτσέλι. Τρεις από τις αξεπέραστες ντίβες της χρυσής εποχής του κινηματογράφου: Σοφία Λόρεν, Τζίνα Λολομπρίτζιτα, Ανίτα Έκμπεργκ. Ένας μυθικός παραγωγός: Κάρλο Πόντι. Το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου, γραμμένο τον 14ο αιώνα, εμπνέει διαρκώς τους δημιουργούς. Οι τέσσερις κολοσσοί του κινηματογράφου, ο καθένας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μεταφέρουν τις ιστορίες του Βοκάκιου στη σύγχρονη εποχή, σε ένα αριστούργημα που όχι μόνο άφησε το στίγμα του στον παγκόσμιο κινηματογράφο, αλλά και ανακαλύπτεται ξανά και ξανά από τους θεατές κάθε ηλικίας.

Συντελεστές:
Κωμωδία, Ρομαντική, Φαντασίας – Ιταλία 1962 – Διάρκεια 205’ – Έγχρωμη

Σκηνοθεσία: Μάριο Μονιτσέλι, Φεντερίκο Φελίνι, Λούκινο Βισκόντι, Βιτόριο ντε Σίκα
Σενάριο: Φεντερίκο Φελίνι, Μάριο Μονιτσέλι, Λουκίνο Βισκόντι, Τζιοβάνι Αρπίνο, Ίταλο Καλβίνο, Έννιο Φλαϊάνο
Πρωταγωνιστούν: Ανίτα Έκμπεργκ, Σοφία Λόρεν, Ρόμι Σνάιντερ, Μαρίσα Σολίνας, Λουίτζι Τζουλιάνι, Πεπίνο ντε Φιλίπο
Μουσική: Νίνο Ρότα, Αρμάντο Νανούτζι, Μάριο Σεραντρέι
Φωτογραφία: Οτέλο Μαρτέλι

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox