«O ασύλληπτος οδηγός» και «Μια μέρα, ένας έρωτας» στην ΕΡΤ-3

Δύο εκπληκτικές ταινίες, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, παρουσιάζει η ΕΡΤ3, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου στις 22:00.

«O ασύλληπτος οδηγός» και «Μια μέρα, ένας έρωτας» στην ΕΡΤ-3

Σάββατο 25 Ιουνίου 22:00
ΝΤΡΑΙΒΕΡ, Ο ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ (The Driver)

Πρόκειται για μια αμερικανική ατμοσφαιρική ενδιαφέρουσα, καλογυρισμένη ταινία, που παραπέμπει στη φιλολογία του φιλμ νουάρ. Ένας αστυνομικός, που διακατέχεται από μονομανία, έχει βάλει σκοπό της ζωής του να συλλάβει έναν άσο του τιμονιού, γνωστό ως "driver". Ο οδηγός αυτός είναι ο εξπέρ σε μια σπάνια δουλειά αφού μεταφέρει εγκληματίες, έπειτα από παράνομες δραστηριότητες και παράνομες συνδιαλλαγές σε τόπους ασφαλείς. Είναι ένας οδηγός φυγάδων, κάποιος που γνωρίζει τόσο καλά τα μυστικά της οδήγησης, που κανείς μέχρι τώρα δεν κατόρθωσε να συλλάβει. Και τότε αρχίζει το παιχνίδι του ποντικού με τη γάτα, ένα θανάσιμο παιχνίδι, που καταλήγει στο θαυμασμό.

Σκηνοθεσία: Walter Hill
Πρωταγωνιστούν: Ryan O’Neal, Bruce Dern, Isabelle Adjani

Κυριακή 26 Ιουνίου 22:00
ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ (ONE FROM THE HEART)

Το φιλμ, ένας μαγευτικός συνδυασμός μελοδράματος, μιούζικαλ και ανατρεπτικής σκηνοθεσίας, θεωρείται ως ένα από τα αριστουργήματα, του Francis Ford Coppola.Η ταινία αμερικανικής παραγωγής, διαδραματίζεται την παραμονή της 4ης Ιουλίου, στο Λας Βέγκας, όπου ο Χανκ κι η Φράνι ετοιμάζονται να γιορτάσουν την πέμπτη επέτειο της σχέσης τους. Εκείνος ονειρεύεται μια σταθερή, μετρημένη ζωή, εκείνη διψάει για περιπέτεια και αλλαγή. Οι διαφορετικές προσδοκίες τους θα τους οδηγήσουν στη σύγκρουση και, τελικά, στον χωρισμό. Μόνοι πια, περιπλανιούνται στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και κάνουν νέες γνωριμίες που έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε σχέσεις, αν ξεπεράσουν τον έρωτά τους, που ίσως δεν έχει εξαντληθεί ακόμα.

Σκηνοθεσία: Francis Ford Coppola
Πρωταγωνιστούν: Frederic Forrest,Teri Garr, Raul Julia, Nastassja Kinski

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, για 14 ημέρες μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3