Χολιγουντιανή «βάση» ξανά η Θεσσαλονίκη

Εδώ και ένα διήμερο περίπου οι πάντες στη Θεσσαλονίκη ψάχνουν τον… Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Χολιγουντιανή «βάση» ξανά η Θεσσαλονίκη

Ο Αμερικανός αστέρας του σινεμά βρέθηκε όντως στην πόλη από την περασμένη Κυριακή για να πάρει μέρος στα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier»· ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι σκηνές του ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ και ο ίδιος αναχώρησε ήδη σήμερα τα ξημερώματα με προορισμό τις Κάννες, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το σπουδαίο φεστιβάλ. Οι υπόλοιποι συντελεστές του φιλμ πάντως, ανάμεσά τους χολιγουντιανοί ηθοποιοί όπως ο Τζέιμι Φοξ και ο Σκοτ Ιστγουντ, θα παραμείνουν για αρκετό καιρό ακόμα –κοντά στους δύο μήνες– στη βόρεια Ελλάδα.

Στην ενημέρωσή του της Τρίτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μίλησε για μια μεγάλη παραγωγή 38 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιήσει γυρίσματα το επόμενο διάστημα τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην περιοχή της Δράμας. Για να είμαστε πιο ακριβείς, το ποσό του πρότζεκτ που αφορά την Ελλάδα είναι κάτι λιγότερο από 30 εκατ., κάτι το οποίο βέβαια ούτως ή άλλως τοποθετεί το «Tin Soldier» στις πιο ακριβές παραγωγές που έχουν φιλοξενηθεί στη χώρα μας.

Το «Tin Soldier» ανήκει στις πιο ακριβές παραγωγές που έχουν φιλοξενηθεί στη χώρα μας, με κάτι λιγότερο από 30 εκατ. ευρώ μπάτζετ για την Ελλάδα.

Οπως μαθαίνουμε επίσης αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται πάνω από 150 συντελεστές της ταινίας, με τα εκεί γυρίσματα να διαρκούν έως τις 2 Ιουνίου. Στη συνέχεια το σκηνικό θα μεταφερθεί για περίπου ένα μήνα στην περιοχή της Δράμας, όπου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα στο Καπνολογικό Ινστιτούτο της πόλης, στο (υπέροχο) σπήλαιο του Αγγίτη, καθώς και κοντά στο Παρανέστι. Ειδικά σε αυτήν την τελευταία, επίσης εντυπωσιακή, καταπράσινη τοποθεσία δίπλα στον ποταμό Νέστο, η παραγωγή θα στρατοπεδεύσει για περίπου μία εβδομάδα στα τέλη Ιουνίου, πριν αναχωρήσει ξανά για τη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά ένα σύνολο τέτοιων διαστάσεων δεν πηγαίνει οπουδήποτε τυχαία. Οι άνθρωποί της (παραγωγοί, σκηνοθέτης, location scouts) έχουν έρθει στην Ελλάδα ήδη από το περασμένο φθινόπωρο προκειμένου να βρουν τις ακριβείς τοποθεσίες των γυρισμάτων. Αυτά επρόκειτο μάλιστα να ξεκινήσουν αρκετά νωρίτερα, ωστόσο καθυστέρησαν λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση που λύθηκαν αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τέταρτη χολιγουντιανή ταινία που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη την τελευταία διετία, έπειτα από τα «Barracuda», «Αναλώσιμοι 4» και «The Bricklayer». Και αυτή τη φορά πάντως η παραγωγή απασχολεί ελάχιστους Ελληνες, πέρα από τους κομπάρσους, κάτι το οποίο θα πρέπει μελλοντικά να αλλάξει αν είναι να μπουν οι βάσεις μιας πραγματικής κινηματογραφικής βιομηχανίας στη χώρα.

πηγή: kathimerini.gr