Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 26/5: Δεσπόζει η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Top Gun! (vids)

Το Top Gun επιστρέφει και οι φίλοι του κινηματογράφου ανυπομονούν!  

Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 26/5: Δεσπόζει η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Top Gun! (vids)

Η επιστροφή του Top Gun δεσπόζει στις ταινίες που έρχονται αυτή την εβδομάδα.

Top Gun: Maverick

Επιστροφή στο πιλοτήριο του Μάβερικ για τον Τομ Κρουζ. Ο Τομ Κρουζ ήταν 24 ετών όταν ανέλαβε το ρόλο του ταλαντούχου κι ανυπότακτου πιλότου Μάβερικ, ο οποίος τον ανέδειξε σε σούπερ σταρ. Θα τον υποδυθεί ξανά 36 χρόνια αργότερα, με τον Τζόζεφ Κοζίνσκι ("TRON: Legacy", "Oblivion", "Ριψοκίνδυνοι Άνδρες") στη σκηνοθετική καρέκλα και την Τζένιφερ Κόνελι ως ρομαντική παρτενέρ του. Ακόμα στο βαθμό του επισμηναγού, ο Μάβερικ είναι πάντα έτοιμος να ηγηθεί ενός ετοιμοπόλεμου σμήνους όταν το καθήκον τον καλεί. Για αυτό το λόγο αναλαμβάνει την εκπαίδευση νεοφερμένων πιλότων, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν ιδέα με ποιον έχουν να κάνουν. Ο Βαλ Κίλμερ, ως Άισμαν, έχει πλέον προαχθεί σε ναύαρχο, ο Μάιλς Τέλερ κρατά το ρόλο του γιου τού Γκουζ (Άντονι Έντουαρντς) και η Μόνικα Μπάρμπαρο, του τηλεοπτικού "Chicago justice", είναι η θηλυκή πιλότος που θέλει να κάνει τη διαφορά.

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

Η Ζιλιέτ Μπινός μεταμφιέζεται σε καθαρίστρια… για καλό σκοπό. Ένας χαμαιλέοντας της υποκριτικής, η 58χρονη Γαλλίδα ηθοποιός υποδύεται μια συγγραφέα η οποία θέτει τον εαυτό της σε μια περίπλοκη συνθήκη. Για τις ανάγκες του νέου βιβλίου της πιάνει δουλειά ως καθαρίστρια, για να μπορέσει να βιώσει από πρώτο χέρι τις δυσάρεστες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν. Θα έχει, όμως, το θάρρος να πει στο τέλος την αλήθεια στις "συναδέλφισσές" της; Η ταινία απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο πρόσφατο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Το Θαύμα

Ρουμάνικο αγωνιώδες αστυνομικό δράμα. Ένα ειδεχθές έγκλημα και ένας αποφασισμένος αστυνομικός ξεδιπλώνουν τη δυσωδία πίσω από μοντέρνο ρουμάνικο κράτος στο crime δράμα του Μπόγκνταν Γκιόργκε Απέτρι. Η υπόθεση αφορά μια νεαρή μοναχή, η οποία φεύγει κρυφά από το απομονωμένο μοναστήρι της για να φροντίσει ένα επείγον προσωπικό της ζήτημα. Η αινιγματική περιπλάνηση της νεαρής καλόγριας όμως. δεν αποδίδει καρπούς – δεν βρίσκει τον άνθρωπο που ψάχνει. Καθώς επιστρέφει άπρακτη στο μοναστήρι, η μοίρα της επιφυλάσσει μια απροσδόκητη εξέλιξη. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής ερευνά την τύχη της Χριστίνας, ακολουθώντας τα ίχνη της διαδρομής της σε ολόκληρη την πόλη.

Ίκαρος και Δαίδαλος

Ο γνωστός αρχαίος μύθος σε animation διασκευή. Κάθε γωνιά της Κρήτης αποτελεί παιδική χαρά για τον Ίκαρο, τον γιο του μεγάλου εφευρέτη Δαίδαλου. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης κοντά στο παλάτι της Κνωσού, ο Ίκαρος κάνει μια περίεργη ανακάλυψη: ένα παιδί με κεφάλι ταύρου είναι κλειδωμένο σε μια αυλή, με εντολή του βασιλιά. Κρυφά, ακόμα και από τον πατέρα του, ο Ίκαρος θα γίνει φίλος με τον νεαρό Μινώταυρο. Όμως, η μοίρα παίρνει άλλη τροπή όταν ο Θησέας φτάνει στην Κρήτη και ο Μινώταυρος οδηγείται στον μυστικό λαβύρινθο που κατασκεύασε ο Δαίδαλος. Θα μπορέσει ο Ίκαρος να σώσει τον φίλο του και να αλλάξει την πορεία μιας ιστορίας γραμμένης από τους θεούς;

Πηγή: athinorama.gr