«Fingernails»: Τζέσι Μπάκλεϊ και Ριζ Αχμέντ πρωταγωνιστές στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου

Αμέσως μετά τα «Μήλα», ο Έλληνας σκηνοθέτης κάνει το αγγλόφωνο ντεμπούτο του με ένα στιβαρό πρωταγωνιστικό καστ και παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ.

«Fingernails»: Τζέσι Μπάκλεϊ και Ριζ Αχμέντ πρωταγωνιστές στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου

Το «Fingernails», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου μετά τα «Μήλα», θα είναι αγγλόφωνη και με παραγωγό εταιρία την FilmNation, αλλά και τη Dirty Films της Κέιτ Μπλάνσετ.

Η ιστορία του «Fingernails» είναι τοποθετημένη και αυτή σ' ένα δυστοπικό μέλλον, όπου υπάρχει μία εργαστηριακή μέθοδος για να διαπιστώσουν τα ζευγάρια αν είναι πράγματι ερωτευμένα. Για παράδειγμα η Ανα, η κεντρική ηρωίδα, θεωρεί ότι η σχέση με τον επί χρόνια σύντροφό της δεν είναι αληθινή. Καταφεύγει λοιπόν σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που έχει φτιαχτεί για να τεστάρει την ύπαρξη ρομαντικής αγάπης σε απελπισμένα ζευγάρια. Διευθυντής εκεί είναι ο Τρέβορ και η γνωριμία τους θα κλονίσει και τους δύο.

«Το "Fingernails" εξερευνά τη σύγχρονη εμπειρία του έρωτα σε μια εποχή που - αν και φαίνεται πιο προσιτή από ποτέ - ο ρομαντισμός έχει γίνει τόσο αβέβαιος, περίπλοκος και αόριστος», είχε δηλώσει ο Νίκου ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον συνσεναριογράφο στα «Μήλα», Σταύρο Ράπτη, αλλά και τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στάινερ.

Αρχικά το ρόλο της Ανα ήταν να ερμηνεύσει η Κάρεϊ Μάλιγκαν (μάλιστα ο ρόλος είχε γραφτεί πάνω της).

Σήμερα όμως διαβάζουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν και το ρόλο της Ανα θα ερμηνεύσει η Τζέσι Μπάκλεϊ, μία ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια καταθέτει την μία δυναμική ερμηνεία μετά την άλλη (από το «Beast» και το «Wild Rose», μέχρι το «I'm Thinking of Ending Things» του Τσάρλι Κάουφμαν).

Και για το ρόλο του Τρέβορ όμως ο Νίκου επέλεξε έναν από τους πιο δυναμικά ανερχόμενους ηθοποιούς της εποχής. Ο Ριζ Αχμέντ κέρδισε την προσοχή όλων με το «Sound of Metal» του Ντάριους Μάρντερ με μία ερμηνεία προσεγμένη στη λεπτομέρειά της, δυναμική και βουβά συγκινητική, η οποία τον οδήγησε και μέχρι τα Όσκαρ.

Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αξιοποιήσει τους δύο αυτούς ηθοποιούς ο Χρήστος Νίκου κι ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Προς το παρόν περιμένουμε πώς θα αντιδράσει η Αγορά των Καννών, όπου η FilmNation θα παρουσιάσει το «Fingernails» προς πώληση την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: flix.gr