Δωρεάν προβολές υποψήφιων ταινιών Βραβείου Κοινού LUX

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλεί τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Μαΐου στις δωρεάν προβολές των υποψήφιων ταινιών Βραβείου Κοινού LUX, “Quo vadis Aida?” και “Μεγάλη Απόδραση” στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στην Αθήνα.

Δωρεάν προβολές υποψήφιων ταινιών Βραβείου Κοινού LUX

Πού: Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ, Σταδίου 28 (στοά Κοραή)

Πότε: Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαΐου, “Quo vadis Aida?”, στις 19:00 και “Μεγάλη Απόδραση” στις 21:00

Δεν απαιτείται κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο LUX και τη διαδικασία ψηφοφορίας

Φέτος το κοινό μπορεί να ψηφίσει για τις τρεις υποψήφιες ταινίες μέχρι τις 25 Μαΐου 2022, βαθμολογώντας κάθε ταινία ξεχωριστά στην ειδική ιστοσελίδα του Βραβείου, ενώ και οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν μέσω ειδικής σελίδας του Κοινοβουλίου. Μπορείτε να αλλάξετε απεριόριστες φορές τη βαθμολογία σας έως τη λήξη της ψηφοφορίας. Μόνον η τελευταία ψήφος θα ληφθεί υπόψη. Η τελική κατάταξη καθορίζεται συνυπολογίζοντας την ψήφο του κοινού και την ψήφο των ευρωβουλευτών, ενώ η βαθμολογία κάθε ομάδας υπολογίζεται ως το 50% της συνολικής. Η νικήτρια ταινία θα ανακοινωθεί στην τελετή απονομής του Βραβείου Κοινού LUX στις 8 Ιουνίου 2022 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τυχαία επιλεγμένοι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία θα κερδίσουν την ευκαιρία να παραστούν στην τελετή απονομής.

Βραβείο Κοινού LUX

Το Βραβείο Κοινού LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της European Film Academy είναι σύμβολο της δέσμευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας και τη στήριξη του κινηματογράφου και των τεχνών. Εγκαινιάστηκε το 2020 και παρουσιάζεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη European Film Academy, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το δίκτυο Europa Cinemas. Το Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Βραβείο Κοινού LUX βασίζεται στο πρώην Βραβείο LUX, το κινηματογραφικό βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καθιερώθηκε το 2007 ως σύμβολο της δέσμευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον πολιτισμό, και στο People’s Choice Award της European Film Academy. Συνεχίζει να χτίζει γέφυρες πολιτισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο πνεύμα των αρχικών στόχων του Βραβείου LUX, και να αναδεικνύει ταινίες που αφορούν καίρια ζητήματα του ευρωπαϊκού δημόσιου διαλόγου.

Το βραβείο αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών και καλεί το ευρωπαϊκό κοινό να πρωταγωνιστήσει ενεργά ψηφίζοντας τις αγαπημένες του ταινίες.