Νέες ταινίες στους κινηματογράφους: Τα φώτα στον «Άνθρωπο απ΄ τον Βορρά»

Ο Άνθρωπος απ΄ τον Βορρά, η Παναγία των Παρισίων Φλέγεται και Τρεις Ευχές για τη Σταχτοπούτα στους κινηματογράφους

Νέες ταινίες στους κινηματογράφους: Τα φώτα στον «Άνθρωπο απ΄ τον Βορρά»

Τρεις μόνο νέες κυκλοφορίες τη Μεγάλη Πέμπτη, με τους χειμερινούς κινηματογράφους να κατεβάζουν ρολά και τα θερινά να ξεπετάγονται ήδη από την Κυριακή του Πάσχα. Προσδοκώντας, προφανώς, ανάσταση box office!

Ο Άνθρωπος απ' τον Βορρά (The Northman) του Ρόμπερτ Εγκερς

Ένας πολύ νεαρός πρίγκηπας είναι στα πρόθυρα της ηλικίας που θα γίνει άνδρας. Ενώ ετοιμάζεται να καθίσει στο θρόνο του πατέρα του, η μοίρα του σφραγίζεται ανεξίτηλα από μια αιματηρή και αναίτια σφαγή: ο πατέρας του δολοφονείται βάναυσα από τον θείο του, ο οποίος μάλιστα απαγάγει τη μητέρα του μικρού αγοριού. Φεύγοντας από το Βασίλειο του νησιού με μια βάρκα, το παιδί ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο ήρωας έχει γίνει ένας ατρόμητος πολεμιστής που εισβάλλει σε χωριά και τα λεηλατεί, μέχρι που μια απόκοσμη μάντισσα του θυμίζει τον αιώνιο όρκο του, ότι οφείλει να εκδικηθεί για τον άδικο χαμό του πατέρα του, να σώσει τη μητέρα του, και να σκοτώσει τον άπληστο θείο του. Ταξιδεύοντας με ένα πλοίο που μεταφέρει σκλάβους στην Ισλανδία, ο ήρωας διεισδύει στο αγρόκτημα του θείου του με τη βοήθεια μιας γυναίκας που ήταν μαζί του στο πλοίο— και έτσι ξεκινά τον αγώνα να τιμήσει τον ιερό του όρκο.

H νέα ταινία του Ρόμπερτ Εγκερς («The Witch», «O Φάρος»), μια ιστορία εκδίκησης όπως δεν την είδαμε ποτέ.

Η Παναγία των Παρισίων Φλέγεται (Notre-Dame Brûle) του Ζαν-Ζακ Ανό

Παρίσι 15 Απριλίου 2019: Ο σπουδαιότερος μητροπολιτικός χριστιανικός ναός του κόσμου, η δοξασμένη Παναγία των Παρισίων, καίγεται. Η στέγη της καταρρέει και οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι κυριολεκτικά ηρωικές.

Ο Ζαν-Ζακ Ανό ζωντανεύει την τραγική πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων.

Τρεις Ευχές για τη Σταχτοπούτα (Three Hazelnuts for Cinderella) της Σέσιλι Α. Μόσλι

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η ευγενική, ανεξάρτητη και θαρραλέα Σταχτοπούτα ζει με την κακιά μητριά της και την κακομαθημένη κόρη της, που την αντιμετωπίζουν σαν μια κοινή υπηρέτρια. Σε μία από τις βόλτες της στο δάσος, η Σταχτοπούτα εμποδίζει δύο άντρες να κυνηγήσουν άγρια ζώα, ένας εκ των οποίων είναι ο πρίγκιπας του βασιλείου. Η έλξη μεταξύ τους είναι ακαριαία, αλλά ο πρίγκιπας καλείται να βρει την κατάλληλη σύζυγο στον επόμενο βασιλικό χορό, στον οποίο η Σταχτοπούτα απαγορεύεται να πάει. Η ηρωίδα μαζεύει όλο της το κουράγιο και με τη δύναμη τριών μαγικών φουντουκιών, αποφασίζει να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της. Θα μπορέσει να απελευθερωθεί από την τυραννία της μητριάς της και να βρει την πραγματική αγάπη;

Μια νορβηγική κλασική μικρή ιστορία σε μια φαντασμαγορική ποπ ταινία για όλη την οικογένεια. Θα προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Πηγή: flix.gr