Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 7/4

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, μια sui generis ταινία τρόμου και ο Τζέραρντ Μπάτλερ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 7/4

Υποσχέσεις

Πολιτικό δράμα με την Ιζαμπέλ Ιπέρ. Στο φιλμ του Τομά Κρουιτόφ ("Η Συνωμοσία της Σκιάς"), η υπόθεση αφορά την ατρόμητη δήμαρχο (Ιπέρ) μιας πόλης κοντά στο Παρίσι, η οποία βρίσκεται στο τέλος της θητείας της. Μαζί με το δεξί της χέρι τον πιστό Γιαζίντ, στο ρόλο ο σταθερά αξιόπιστος ερμηνευτικά Ρεντά Κατέμπ, έχει παλέψει ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και τη διαφθορά. Όταν της γίνεται πρόταση να αναλάβει ένα υπουργείο, η φιλοδοξία της φουντώνει και διακυβεύεται η αφοσίωση της απέναντι στους πολίτες.

X

Sui generis ταινία τρόμου από την A24. Το 1979, μια παρέα νεαρών αποφασίζει να γυρίσει μία ταινία πορνό στην ύπαιθρο του Τέξας, αλλά όταν οι απομονωνόμενοι γέροι οικοδεσπότες τους ανακαλύπτουν τα σχέδια της παρέας, τα μέλη του καστ καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους.

Copshop

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ είναι ένας αιμοβόρος hitman. Ο Σκωτσέζος ηθοποιός υποδύεται ένα θανατηφόρο εκτελεστή, ο οποίος έχει βάλει στο στόχαστρο ένα σεσημασμένο απατεώνα. Ο τελευταίος, στην προσπάθειά του να κρυφτεί, αποφασίζει να συλληφθεί ώστε να μείνει για αρκετό καιρό φυλακισμένος σε ένα μικρό αστυνομικό τμήμα. Εκείνο που δεν υπολογίζει, όμως, είναι πως ο εκτελεστής είναι αρκετά αποφασισμένος να τον βρει, αφού καταστρώνει ένα δικό του σχέδιο για να βρεθούν στην ίδια φυλακή.

16 Φορές Άνοιξη

Δραμεντί της πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτριας και πρωταγωνίστριας Σουζάν Λιντόν. Η νεαρή υποδύεται μια 16χρονη, η οποία δεν μοιάζει με τους συνομήλικους της και τους βαριέται αφόρητα. Όλα αλλάζουν ραγδαία, όταν γνωρίζει έναν 35άρη ηθοποιό έξω από ένα θέατρο και τον ερωτεύεται. Όμως ακόμα και ο έρωτας αδυνατεί να είναι η απάντηση στα πάντα.

Αγία Έμυ

Υποβλητικό δράμα μαγικού ρεαλισμού από την Αρασέλη Λαιμού. Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Έμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος. Το ντεμπούτο της σκηνοθέτριας απέσπασε ειδική μνεία για την καλύτερη πρώτη ταινία στο σημαντικό διεθνές φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Διόνυσος, η Επιστροφή

Ντοκιμαντέρ για το θεατρικό σκηνοθέτη Θόδωρο Τερζόπουλο. Σχεδόν τριανταπέντε χρόνια μετά το θρυλικό ανέβασμα των Βακχών, η ταινία ακολουθεί τον Τερζόπουλο, το τέταρτο παιδί μιας αγροτικής οικογένειας προσφύγων απ’ τον Πόντο, στη συναρπαστική του διαδρομή: από τον Μακρύγιαλο της Πιερίας, τόπο καταγωγής του, στο ταξίδι του στο Berliner Ensemble, στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Αμερική, στη βάση του στο θέατρο Άττις στο Μεταξουργείο, φτάνοντας μέχρι τους Δελφούς, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα.

Η Πόλη και η Πόλη

Υβριδικό ιστορικό ντοκιμαντέρ των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα. Δύο πόλεις συνυπάρχουν στο ίδιο κάδρο: η πόλη της Θεσσαλονίκης του προηγούμενου αιώνα και η πόλη όπως είναι σήμερα. Ο χώρος και ο χρόνος πλέκονται με αινιγματικό τρόπο: η χαμένη πόλη, οι αγωνιζόμενοι, ταπεινωμένοι, για πάντα χαμένοι κάτοικοί της συνυπάρχουν δίπλα στους σύγχρονους κατοίκους. Δύο ρεύματα σχηματίζονται: το πρώτο είναι το σύγχρονο, αυτό της καθημερινότητας. Το άλλο, βασίζεται στην αληθινή εμπειρία και τα σκληρά γεγονότα μιας καλά θαμμένης εποχής — μιας εποχής που άφησε πίσω της ανοιχτές πληγές, αλλά και τα ίχνη μιας χαμένης Εδέμ. Τα δύο ρεύματα, το σύγχρονο και το άλλο, συναντιούνται και συνδιαλέγονται στις ρωγμές — όπως σ’ ένα όνειρο.

πηγή: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ