Indie Spirit Awards 2022: Το βραβείο καλύτερης ταινίας στο «The Lost Daughter» και η οργή για Πούτιν

Το «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ μεγάλος νικητής στα 37α Film Independent Spirit Awards και το ...«f*** off» στον Πούτιν

Indie Spirit Awards 2022: Το βραβείο καλύτερης ταινίας στο «The Lost Daughter» και η οργή για Πούτιν

Δόθηκαν χτες τα 37α Film Independent Spirit Awards, τα οποία μετά από δυο χρόνια διαδικτυακής μετάδοσης λόγω της πανδημίας επέστρεψαν δια ζώσης, με το «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, κερδίζοντας τρία βραβεία, ανάμεσά τους και αυτά της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Η ταινία «Zola», η οποία είχε και τις περισσότερες υποψηφιότητες, εφτά στον αριθμό, έφυγε με δυο βραβεία, αυτά των Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Τάιλουρ Πέιτζ και Μοντάζ, ενώ ο Σάιμον Ρεξ κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού για την ερμηνεία του στο «Red Rocket». Άλλοι νικητές της βραδιάς αναδείχτηκαν και οι ταινίες «Passing», η οποία κέρδισε επίσης δυο βραβεία, αυτά του Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη Ρουθ Νέγκα και της Φωτογραφίας, ενώ το τηλεοπτικό «Reservation Dogs» κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Σειράς και Καστ.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν οι Νικ Όφερμαν και Μέγκαν Μαλάλι: αφιέρωσαν μια σύντομη στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων για να δείξουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και να πουν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να «πάει να γαμ*θεί».

«Νομίζω ότι μιλάμε για όλους εδώ όταν λέμε ότι ελπίζουμε σε μια γρήγορη, ειρηνική επίλυση. Συγκεκριμένα, τράβα γαμ*σου και πήγαινε σπίτι Πούτιν!», είπε η Μαλάλι.

«Ελπίζουμε ο Πούτιν να πάει να γαμ*θεί και να πάει σπίτι του και για αυτόν τον σκοπό ας ενωθούμε όλοι μαζί με ένα χαιρετισμό των βραβείων Spirit στον Πούτιν», δήλωσε ο Όφερμαν σηκώνοντας, μαζί με τη Μαλάλι και αρκετούς καλεσμένους (ανάμεσα στους οποίους και η Κρίστεν Στιούαρτ), το μεσαίο δάχτυλο στις κάμερες. Η Μαλάλι προσέθεσε πως «μεγάλοι οργανισμοί συγκεντρώνουν χρήματα [για την Ουκρανία]. Παρακαλώ δώστε ό,τι μπορείτε για τα θύματα αυτής της παράλογης πράξης επιθετικότητας».

Πηγή: flix.gr