Ο «Peaky Blinder» Κίλιαν Μέρφι στο «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν

Το «Oppenheimer» είναι η νέα ταινία των Νόλαν και Μπράνα - Ο Κίλιαν Μέρφι από τους «Peaky Blinders» πρωταγωνιστεί στον ρόλο του «πατέρα» της ατομικής βόμβας.

Ο «Peaky Blinder» Κίλιαν Μέρφι στο «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Κένεθ Μπράνα, φρέσκος από την επιτυχία του «Μπέλφαστ» που απέσπασε επτά υποψηφιότητες στα Όσκαρ (μεταξύ αυτών, στις κορυφαίες κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας) και μετά το «Έγκλημα στον Νείλο», όπου εκτός από τον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό υπογράφει τη σκηνοθεσία, συνεργάζεται και πάλι, μετά τη «Δουνκέρκη» και το «Tenet» με τον Κρίστοφερ Νόλαν στο «Oppenheimer», που αφηγείται τη ζωή του «πατέρα» της ατομικής βόμβας.

Η Universal και η εταιρεία παραγωγής του Νόλαν, Syncopy, έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του Κίλιαν Μέρφι (ο πρωταγωνιστής της σειράς Peaky Blinders) στον ρόλο του θεωρητικού φυσικού που έγραψε ιστορία, στην οποία ο Ιρλανδός ηθοποιός κοιτάζει με ένταση στον φακό, με ένα τσιγάρο να κρέμεται στις άκρες των χειλιών του. Δεν πρόκειται για τυχαία επιλογή. Ο ευφυής, βαθιά καλλιεργημένος, όσο και μανιώδης καπνιστής Ρόμπερτ Όπενχάιμερ πέθανε από καρκίνο του λάρυγγα.

Το σενάριο, που υπογράφει ο Νόλαν, βασίζεται στη βραβευμένη με Πούλιτζερ βιογραφία (προϊόν πολυετούς έρευνας) «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν.

πηγή: huffpost