«Thessaloniki Goes to Cannes»

Ευκαιρία για συμμετοχή του ελληνικού σινεμά στο φεστιβάλ των Καννών, σε δράση του ΦΚΘ και του ΕΚΚ και πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους. 

«Thessaloniki Goes to Cannes»

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απευθύνουν open call για τη δράση «Thessaloniki Goes to Cannes», η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στη διάρκεια του Marché du Film του 75ου Φεστιβάλ των Καννών (17-28 Μαΐου 2022).

Η συμμετοχή της Αγοράς του ΦΚΘ στο «Thessaloniki Goes to Cannes» είναι μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Φεστιβάλ Καννών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τη νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη δράση του Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές ταινιών στον κόσμο.

Οι ταινίες που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στη διεθνή πλατφόρμα έχουν κάνει σημαντικές επαφές που έχουν οδηγήσει σε συμφωνίες με sales agents και διανομείς από το εξωτερικό. Ανάμεσα στις επιτυχημένες ταινίες που έχουν ήδη παρουσιαστεί στη δράση είναι: «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, ”Winona” του Αλέξανδρου Βούλγαρη, «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, ”Dolphin Man” του Λευτέρη Χαρίτου, ”The Waiter” του Στηβ Κρικρή, «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου, «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου.

Πέντε ταινίες μεγάλου μήκους σε εξέλιξη (μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ) θα παρουσιαστούν στους sales agents, τους διανομείς και τους προγραμματιστές που θα παρευρεθούν στο φετινό Marché du Film των Καννών. Οι πέντε επιλεγμένοι παραγωγοί θα έχουν δωρεάν διαπίστευση για το Marché du Film. Αναζητούνται ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής ή μειοψηφικής ελληνικής παραγωγής στο στάδιο post-production.

Η προθεσμία υποβολής project είναι η Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.

Απαιτούμενα υλικά:

20-25 λεπτά της ταινίας προς αξιολόγηση
100 λέξεις σύνοψη στα αγγλικά
Logline στα αγγλικά (έως 2 γραμμές)
Credits και χώρα/χώρες παραγωγής
Genre της ταινίας
Στοιχεία επικοινωνίας
Πότε θα είναι έτοιμη η ταινία
Τι ψάχνετε στις Κάννες (διανομείς, sales agent, festival premiere κλπ)
Φωτογραφία σκηνοθέτη, παραγωγού και ταινίας

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://form.jotform.com/filmfestivalgr/thessaloniki-goes-to-cannes-2020