Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την επόμενη Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου.

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Λιτή κινηματογραφική εβδομάδα προσεχώς, με ένα μεγάλο οσκαρικό χαρτί. Ορίστε οι ταινίες που κάνουν τη πρώτη τους εμφάνιση στις αίθουσες της Ελλάδας αυτή τη Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου.

Belfast του Κένεθ Μπράνα

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού του 1969 στο νότιο Μπέλφαστ. Καθώς η δεκαετία του 1960 πλησιάζει προς το τέλος της, ακόμα και όταν ο άνθρωπος έχει φτάσει μέχρι το φεγγάρι, οι σκληρές μέρες εκείνου του Αυγούστου θα μετατρέψουν τα παιδικά όνειρα του ήρωα σε εφιάλτη. Η κοινότητα στην οποία ανήκει ο εννιάχρονος ήρωας δείχνει να ζει σχεδόν αρμονικά, παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η κοινωνική δυσαρέσκεια που σιγοβράζει ξαφνικά εκρήγνυται στη γειτονιά του και κλιμακώνεται γρήγορα. Πρώτα μια επίθεση με κουκουλοφόρους, μετά μια ταραχή και, τέλος, μια σύγκρουση σε όλη την πόλη, με τη θρησκεία να πυροδοτεί το μίσος. Καθολικοί εναντίον Προτεσταντών, σε μια χώρα που όλοι έγιναν θανάσιμοι εχθροί μεταξύ τους.

Η ταινία του Κένεθ Μπράνα που οδεύει ολοταχώς για τα Οσκαρ.

Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη (Azor) του Αντρέας Φοντάνα

Στην υπό δικτατορία Αργεντινή του 1980, ένας Ελβετός τραπεζικός εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Όταν ο αντικαταστάτης του αναλαμβάνει να διερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση, βυθίζεται σε ένα μυστήριο που εκτυλίσσεται πίσω από τις βαριές πόρτες μεγαλοαστικών γραφείων και τους πυκνούς κήπους των νεόπλουτων ευνοούμενων του καθεστώτος.

Σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αντρέας Φοντάνα για τον σκοτεινό κόσμο της διαφθοράς.

Χρυσή Αυγή: Υπόθεση Ολων μας της Ανζελίκ Κουρούνης

Ποια μπορεί να είναι η αντίσταση στην άκρα δεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό; Η Δημοκρατία μπορεί να απαλλαγεί οριστικά από αυτές τις λαίλαπες, χωρίς να ποδοπατήσει τις αρχές της; Πώς εντέλει πρέπει να αντισταθούμε; Η απάντηση ανήκει στη δικαιοσύνη; Μπορεί να προκύψει από ένα μπαράζ των δημοκρατικών κομμάτων; Χρειάζεται ένα δημοσιογραφικό μποϊκοτάζ; Κοινωνική επαγρύπνηση; Σωστή παιδεία; Ή η αντίσταση πρέπει να είναι πιο δυναμική και μαχητική από τα παραπάνω; Η δίκη που μπορεί να συγκριθεί σε σημασία και ίσως να ξεπερνά τη δίκη της Νυρεμβέργης αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του νέου ντοκιμαντέρ.

H συνέχεια του «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» από την Ανζελίκ Κουρούνης, με τη δίκη της Χρυσής Αυγής στο επίκεντρο.

πηγή:flix.gr