«King Richard»: Μια νέα ταινία για τον πατέρα των Serena και Venus Williams

Έρχεται το «King Richard» με τον Will Smith - Η ερμηνεία του θεωρείται φαβορί για Όσκαρ - Υποδύεται τον πατέρα των Serena και Venus Williams

«King Richard»: Μια νέα ταινία για τον πατέρα των Serena και Venus Williams

Πώς ήταν τα παιδικά χρόνια του αχτύπητου ντουέτου του τένις Venus και Serena Williams; Μια νέα ταινία αφηγείται την ιστορία τους, όχι όμως από τη σκοπιά των κοριτσιών αλλά από εκείνη του πατέρα τους, Richard Williams, τον οποίο υποδύεται ο Will Smith, σε μια ερμηνεία που θεωρείται οσκαρική.

Ο Richard Williams φημίζεται για την αντισυμβατική μέθοδο ανατροφής της οικογένειάς του, που υιοθέτησε στην προσπάθεια να εξασφαλίσει στα παιδιά του ένα καλύτερο μέλλον. Παρόλο που στην παραγωγή βρίσκουμε και τα ονόματα των Venus και Serena Williams, η ταινία δεν διστάζει να δείξει και πιο σκοτεινές πλευρές του πατέρα τους, όπως για παράδειγμα όταν η επιμονή του ξεπερνούσε τα όρια και γινόταν εμμονή.

Τα κορίτσια έκαναν ατελείωτες ώρες προπόνηση, βρέξει-χιονίσει: Άρχιζαν την προπόνηση στις 6 το πρωί, πήγαιναν σχολείο και τη συνέχιζαν μετά το σχόλασμα, κάποιες φορές υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η ταινία παρουσιάζει τις αδερφές να προπονούνται κάτω από καταρρακτώδη βροχή, ένα σκηνικό που μπορεί να μη συνέβη έτσι ακριβώς αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ο πατέρας τους τόλμησε να τα βάλει με μια συμμορία που παρενόχλησε τις κόρες του: Όταν τα μέλη μιας συμμορίας της γειτονιάς άρχισαν να μιλούν χυδαία στη μεγαλύτερη αδερφή τους, Yetunde, ο Richard τούς επιτέθηκε λεκτικά. Ως εκδίκηση, η συμμορία επέστρεψε και τον «σάπισε» στο ξύλο.

Ο πατέρας τους προσπάθησε να πυροβολήσει ένα μέλος της συμμορίας: Αφού ξυλοκοπήθηκε, σύμφωνα με την ταινία, ο Richard πήρε ένα όπλο από τη δουλειά του (εργαζόταν ως φύλακας σε εταιρεία σεκιούριτι) και άρχισε να αναζητά τον αρχηγό της συμμορίας. Μόλις τον εντόπισε προσπάθησε να τον πυροβολήσει, αλλά εκείνη τη στιγμή τον πρόλαβε ένας άλλος «τιμωρός». Στην πραγματικότητα, όντως άρχισε να αναζητά τα μέλη της συμμορίας που τον είχαν ξυλοκοπήσει, μέχρι που βρήκε ένα από αυτά νεκρό στο δρόμο, περιστοιχισμένο από ασθενοφόρα και αστυνομικούς.

Ο πατέρας τους είχε γράψει ένα σχέδιο επιτυχίας για τις κόρες του προτού ακόμα αυτές γεννηθούν: Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, αυτό το σχέδιο εκτεινόταν σε 78 σελίδες. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το επιβεβαιώνουν οι αληθινές μαρτυρίες του Richard Williams. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 17 Φεβρουαρίου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

πηγή: M.c.