Ατιμασμένες Σφαίρες: Χωρίς σταρ η τελετή των Golden Globes

Κανένας ηθοποιός, κανένα celebrity δεν δέχθηκε να συμμετάσχει στην παρουσίαση της 79ης τελετής Χρυσών Σφαιρών - Διαβάστε τον λόγο.

Ατιμασμένες Σφαίρες: Χωρίς σταρ η τελετή των Golden Globes

Μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν, οι Χρυσές Σφαίρες αποτελούσαν το απόλυτο πάρτι του Χόλιγουντ: πολύ πιο χαλαρή ατμόσφαιρα από τα Οσκαρ, με φαγητό και (κυρίως) με αλκοόλ και παρουσιαστές που τολμούσαν το roasting των σούπερ σταρ.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει: το κανάλι NBC έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι φέτος δεν θα μεταδώσει τα βραβεία, ενώ ατζέντηδες και συνδικαλιστικές ενώσεις ηθοποιών, σκηνοθετών και παραγωγών έχουν συμβουλεύσει τους πελάτες σε πλήρη αποχή.

Το πρόβλημα φάνηκε από τις υποψηφιότητες των 78ων Χρυσών Σφαιρών, των βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ: από την πεντάδα των καλύτερων ταινιών απουσίαζαν όλες οι «μαύρες» ταινίες (« Da 5 Bloods», «One Night in Miami», «Ma Rainey’s Black Bottom», «Judas and the Black Messiah»). Λίγες μέρες πριν την απονομή, οι Los Angeles Times βγήκαν με σκάνδαλο: κανένα από τα 87 μέλη της Ενωσης δεν είναι μαύρος/η. Οπότε πώς να υπάρξει μία δίκαιη, ισότιμη αντιπροσώπευση στις υποψηφιότητες και τα βραβεία; Οταν τα μέλη που ψηφίζουν δεν έχουν άμεση επαφή με την μαύρη κουλτούρα;

πηγή: flix