«Rendezvous With Rama»: Η νέα πρόκληση για τον Ντενί Βιλνέβ!

Ο Ντενί Βιλνέβ πρόκειται να μεταφέρει στην οθόνη το σπουδαίο βιβλίο του Άρθουρ Τ. Κλαρκ «Rendezvous With Rama»

«Rendezvous With Rama»: Η νέα πρόκληση για τον Ντενί Βιλνέβ!

Το βιβλίο του Άρθουρ Τ. Κλαρκ «Rendezvous With Rama» θεωρείται ένα από τα καλύτερα που είχε γράψει ποτέ ο συγγραφέας αλλά και ταυτόχρονα ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία επιστημονικής φαντασίας που γράφτηκαν ποτέ, έχοντας κερδίσει τα βραβεία Hugo και Nebula. Για χρόνια ο Ντέιβιντ Φίντσερ προσπαθούσε να μεταφέρει το συγκεκριμένο βιβλίο στη μεγάλη οθόνη μαζί με τον Μόργκαν Φρίμαν, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Τελικά το πρότζεκτ πήρε το πράσινο φως αλλά με τον Ντενί Βιλνέβ αυτή την φορά στην σκηνοθετική καρέκλα.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter ο Βιλνέβ θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Κλαρκ με τον Φρίμαν ως παραγωγό. Η Alcon Entertainment, το στούντιο το οποίο είχε δουλέψει με τον Βιλνέβ στο «Blade Runner 2049», θα συνεργαστεί και πάλι μαζί στην παραγωγή.

Η ιστορία του βιβλίου, το οποίο κυκλοφόρησε το 1973, εξελίσσεται γύρω στα 2130 όπου μιλά για ένα κυλινδρικό εξωγήινο διαστημόπλοιο 50 επί 20 χιλιομέτρων που εισέρχεται στο Ηλιακό Σύστημα. Τα γεγονότα εξιστορούνται από τη σκοπιά μιας ομάδας ανθρώπων εξερευνητών που αναχαιτίζουν το πλοίο σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν τα μυστήρια του.

Μέχρι στιγμής ο Βιλνέβ έχει να ασχοληθεί με το «Dune: Part Two», το οποίο αναμένεται στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2023, πριν αρχίσει αναλάβει το «Rendezvous With Rama», οπότε είναι ακόμα άγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα και η ημερομηνία κυκλοφορίας του στις αίθουσες.

Πηγή: flix.gr