Ελιζέ: Ανοίγει ξανά ο ιστορικός κινηματογράφος των Ιλισίων!

Ο ιστορικός κινηματογράφος των Ιλισίων, Ελιζέ, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά 

Ελιζέ: Ανοίγει ξανά ο ιστορικός κινηματογράφος των Ιλισίων!

Ένα ιστορικό σινεμά της Αθήνας είναι έτοιμο να ανάψει ξανά τους προβολείς του και να συναντηθεί και πάλι με τους σινεφίλ. Ο λόγος για τον ιστορικό κινηματογράφο Ελιζέ των Ιλισίων, ο οποίος από το 1966 βρίσκεται στην οδό Νυμφαίου 12 και πρόκειται σύντομα να επαναλειτουργήσει.

Το Ελιζέ έχτισε το όνομά του προβάλλοντας arthouse σινεμά και αντισυμβατικά φιλμ, αποκτώντας μάλιστα το ψευδώνυμο «ναός του θρίλερ». Στην πορεία των χρόνων ο κινηματογράφος αποτέλεσε συναυλιακό χώρο, όπως συνηθιζόταν στα αθηναϊκά '60-'70s, όπως επίσης φιλοξένησε θεατρικούς θιάσους από όλη την Ελλάδα. Υπό το βάρος της πανδημίας και των ευρύτερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι σκοτεινές αίθουσες, η επιστροφή του Ελιζέ στην κινηματογραφική αγορά της πρωτεύουσας αποτελεί αρχικά ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, αλλά και ένα αισιόδοξο ρίσκο. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου στη μηχανή προβολής του Ελιζέ δεν θα «έχει προτεραιότητα κάθε νέα υπερηρωική ή διαγαλαξιακή περιπέτεια, αλλά ταινίες που έχουν διαφορετικούς τρόπους για να συναρπάσουν, με μια ιδιαίτερη αδυναμία στο είδος του θρίλερ και του τρόμου».

Ανάμεσα στα σχέδια των νέων διαχειριστών του σινεμά είναι η επαναφορά των μεταμεσονύκτιων προβολών, αλλά και των θεατρικών παραστάσεων για μικρούς και μεγάλους. Η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του Ελιζέ προς το παρόν εκκρεμεί, ωστόσο καθώς ολοκληρώνονται οι πολύμηνες εργασίες ανακαίνισής του, αυτή δεν αναμένεται να καθυστερήσει πολύ ακόμα. Μέχρι τότε, «ακολουθήστε» τον κινηματογράφο στο Facebook και το Instagram.

Πηγή: athinorama.gr