Νέες ταινίες: Ο Οίκος Gucci, Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός

Οι ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη (25/11) στους κινηματογράφους.

Νέες ταινίες: Ο Οίκος Gucci, Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός

Αρκετές νέες ταινίες, εκ των οποίων ουκ ολίγες είναι ελληνικές, έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου (25/11). Ξεχωρίζει η δυναμική επιστροφή του Ρίντλεϊ Σκοτ στη μεγάλη οθόνη με το λαμπερό καστ να περιλαμβάνει τους Λέιντι Γκάγκα, Άνταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Αλ Πατσίνο, Τζέρεμι Άιρονς, Σάλμα Χάγιεκ, όπως και η... σίγουρη συνταγή της Disney για μικρούς και μεγάλους.

Ο Οίκος Gucci

Δραματική (2021)
Διάρκεια: 157'
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Παίζουν: Λέιντι Γκάγκα, Άνταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Αλ Πατσίνο, Τζέρεμι Άιρονς, Σάλμα Χάγιεκ

Στη δεκαετία του ’70, τα αδέλφια Ροντόλφο και Άλντο Γκούτσι διευθύνουν με επιτυχία τον διάσημο οίκο μόδας τους. Αλλά ο γάμος του νεαρού Μαουρίτσιο, γιου του Ροντόλφο, με τη φιλόδοξη Πατρίτσια Ρετζιάνι θα ξεκινήσει έναν ανελέητο οικογενειακό πόλεμο εξουσίας.

Μικρά Όμορφα Άλογα

Δραματική (2020)
Διάρκεια: 107'
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Παίζουν: Δημήτρης Λάλος, Γιώτα Αργυροπούλου, Κατερίνα Διδασκάλου, Αλέξανδρος Καραμούζης

Μετά από μία απότομη αλλαγή στη ζωή του, ένα ζευγάρι με ένα μικρό παιδί βρίσκει πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη. Η ζωή τους στην πολυτελή επαρχιακή βίλα, όμως, δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο φαίνεται.

Ένας Ήσυχος Άνθρωπος

Δραματική (2019)
Διάρκεια: 95'
Σκηνοθεσία: Τάσος Γερακίνης
Παίζουν: Τάκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπαναστασσάτου, Χρήστος Στρέπκος

O Μάκης, ένας φιλήσυχος οινοποιός, ζει απομονωμένος σ’ ένα ακριτικό νησί μαζί με την κόρη του, όταν πέφτει θύμα ομηρίας από έναν επικίνδυνο δραπέτη. Προσπαθώντας να εμποδίσει τη σχέση της κόρης του με τον κακοποιό, θα ξεπεράσει τα όριά του.

Πράσινη Θάλασσα

Δραματική 2020
Διάρκεια: 95'
Σκηνοθεσία: Αγγελική Αντωνίου
Παίζουν: Αγγελική Παπούλια, Γιάννης Τσορτέκης, Τάσος Παλαντζίδης, Χρήστος Κοντογιώργης

H Άννα υποφέρει από αμνησία, όμως θυμάται πώς να μαγειρεύει. Βρίσκει δουλειά και φιλοξενία σε μια λαϊκή παραθαλάσσια ταβέρνα που ανήκει στον μοναχικό Ρούλα. Καθώς αγωνίζεται να ξαναθυμηθεί το παρελθόν της, ο Ρούλα πέφτει τυχαία πάνω στην «Πράσινη θάλασσα» και ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητά της.

Λούγκερ

Δραματική (2021)
Διάρκεια: 127'
Σκηνοθεσία Κώστας Χαραλάμπους
Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Ερρίκος Λίτσης, Μαίρη Σταυρακέλλη

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Κώστας Αγγελιδάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και διηγείται σ’ έναν ασθενή του θαλάμου του την ιστορία της οικογένειάς του, η οποία, ορμώμενη από την ορεινή Κρήτη, έφτασε να γίνει μια παντοδύναμη πετρελαϊκή δυναστεία

Απελευθέρωση: Φλεγόμενο Τόξο

Πολεμική 1970
Διάρκεια: 93'
Σκηνοθεσία: Γιούρι Οζέροφ
Παίζουν: Νικολάι Ολιάλιν, Λαρίσα Γκολούμπκινα, Μπόρις Σέιντενμπεργκ

Το καλοκαίρι του 1943 και μετά την ήττα του στο Στάλινγκραντ, ο γερμανικός στρατός ετοιμάζει τη μεγάλη αντεπίθεσή του στο ανατολικό μέτωπο. Οι Σοβιετικοί περιμένουν επίθεση τεθωρακισμένων στο Κουρσκ, βορειοανατολικά της Ουκρανίας, και προετοιμάζουν ανάλογα τον Κόκκινο Στρατό.

Κλαδί στη Φωτιά

Δραματική (2019)
Διάρκεια: 85'
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μουρατίδης
Παίζουν: Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Καραβία, Γενοβέφα Κτενίδου

Η Δήμητρα και η μικρή κόρη της ξεκινούν μια νέα ζωή στην ορεινή κωμόπολη της Καλλιθέας, όπου ένα σκάνδαλο του παρελθόντος τις κάνει να νιώθουν ανεπιθύμητες για την τοπική κοινωνία. Η εύρεση ενός μυστικού ημερολογίου, όμως, θα ρίξει το φως της αλήθειας στα γεγονότα.

Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός

Animation (2021)
Διάρκεια: 99'
Σκηνοθεσία: Μπάιρον Χάουαρντ, Τζάρεντ Μπους

Η οικογένεια των Μαδριγάλ ζει εδώ και χρόνια σ’ ένα μαγεμένο σπίτι στο Ενκάντο, μια απομονωμένη από βουνά κοιλάδα της Κολομβίας. Κάθε μέλος της έχει κι ένα υπερφυσικό χάρισμα, εκτός από τη μικρή Μιραμπέλ, η οποία διαισθάνεται πρώτη τους αόρατους κινδύνους που απειλούν αυτή την ευτυχισμένη κοινότητα.

*Οι ταινίες κυκλοφορούν από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.