Eternals: Σε ποιες χώρες απαγορεύτηκε λόγω του γκέι χαρακτήρα της

Το «Eternals» απαγορεύτηκε ήδη σε κάποιες χώρες λόγω του γκέι χαρακτήρα της

Eternals: Σε ποιες χώρες απαγορεύτηκε λόγω του γκέι χαρακτήρα της

Πριν λίγες μέρες, και πριν ακόμα το νέο μεγαθήριο της Marvel «Eternals» κυκλοφορήσει στις αίθουσες, η σκηνοθέτης της ταινίας Κλόι Ζάο είχε δηλώσει τις ανησυχίες της πως η ταινία θα λογοκριθεί σε κάποιες χώρες λόγω του γκέι χαρακτήρα της, αν και ήλπιζε πως κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν τελικά. Αλλά δυστυχώς όμως κάποιες χώρες αποφάσισαν να απαγορεύσουν την προβολή της.

Σύμφωνα με το Deadline, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Ομάν δεν θα παίξουν το «Eternals» μιας και το στούντιο της Disney δεν είναι διατεθειμένο να κόψει σκηνές από την ταινία για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για προβολή.

«Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αλλά νομίζω πως έχουν γίνει συζητήσεις και υπάρχει μια αρκετά μεγάλη επιθυμία από τη Marvel κι εμένα – το έχουμε συζητήσει – να μην κόψουμε τις σκηνές από την ταινία», είχε δηλώσει η Ζάο.

Πρόκειται για πρώτη ταινία της Marvel η οποία έχει έναν ΛΟΑΤΚΙ+ υπερήρωα ως πρωταγωνιστή, τον Φάστος ο οποίος έχει σύζυγο και οικογένεια, ενώ υπάρχει και μια σκηνή με το πρώτο γκέι φιλί στην ιστορία τόσο της Marvel όσο και σε ταινία της Disney. Μάλιστα για αυτόν λόγο η ταινία κρίθηκε από την Ρωσία ως ακατάλληλη.

Πηγή: flix.gr