Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου online

Ξεκινά online το Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου με αξιόλογες ταινίες

Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου online

Το Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου online είναι πλέον θεσμός. Μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων κύκλων του, με χιλιάδες θεάσεις, η Πρεσβεία του Ισραήλ συνεχίζει τις online προβολές ταινιών, υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Η φθινοπωρινή έκδοση του Φεστιβάλ απαρτίζεται από ντοκυμαντέρ και θα μας κρατήσει συντροφιά Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Πέντε ταινίες, πέντε ιστορίες, παρουσιάζουν εικόνες από την καθημερινή ζωή στο Ισραήλ. Από τις κοινωνικές διαμαρτυρίες του 2011, μέσω της επιμονής ενός κωφού να γίνει γονέας, του ταξιδιού μιας σκηνοθέτριας για να μάθει τι απέμεινε από το θρυλικό καφέ της οικογένειάς της στο Βερολίνο, μέχρι το πορτρέτο του «Ισραηλινού Τσάρλι Τσάπλιν» και τη συνύπαρξη Εβραίων και Αράβων, οι ταινίες δείχνουν μια δυναμική κοινωνία και μια κουλτούρα που διαρκώς εξελίσσεται.

Από την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, τέσσερις ταινίες κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα: «Για να σταθώ στα πόδια μου» (21 Οκτωβρίου), «Το νεύμα της αγάπης» (31 Οκτωβρίου), «Shai K.» (10 Νοεμβρίου) και «Καφέ Νάγκλερ» (20 Νοεμβρίου). Το Φεστιβάλ κλείνει με το διεθνώς βραβευμένο ντοκυμαντέρ «Στο κομμωτήριο» (30 Νοεμβρίου), που προβλήθηκε με επιτυχία στην Ελλάδα.

Οι προβολές γίνονται μέσω της σελίδας Facebook Ισραήλ στην Ελλάδα. Για κάθε ταινία οι θεάσεις περιορίζονται σε 1.000, με διάρκεια προβολής 10 ημέρες.

Πηγή: liberal.gr